În Bilca, copiii prețuiesc tradiția, dar își doresc o școală modernizată

În Bilca, copiii prețuiesc tradiția, dar își doresc o școală modernizată
În Bilca, copiii prețuiesc tradiția, dar își doresc o școală modernizată

Campania Ştirile Kanal D şi Asociaţia BookLand “Se sună de schimbare!”, un demers menit să vină în întâmpinarea copiilor care învaţă în şcolile rurale româneşti, a ajuns în Bucovina, iar aseară, telespectatorii au putut urmări, în cadrul principalului jurnal informativ, un nou reportaj emoţionant realizat de către echipa Ştirile Kanal D, în comuna Bilca, Suceava, plai cu flori și loc încărcat de speranță, așezare în care copiii învață într-o școală construită pe vremea Regelui Carol I.

Copiii respectă tradiția, își iubesc scoala, dar și-ar dori cu toții ca aceasta să fie modernizată. Băncile la care învăță elevii sunt vechi de mai bine de 50 de ani, parchetul pe care calcă este cel original, pus chiar la construirea școlii.  Curată, păstrată cu drag, școala are nevoie evidentă de modernizare.  Atât copiii, cât și cadrele didactice din Bilca își doresc o schimbare în bine, prețuind trecutul dar privind în viitor.

 

Campania inițiată de Kanal D și BookLand România “Se sună de schimbare!” își propune să modernizeze școlile din mediul rural și, multumită oamenilor cu inimă mare, să le ofere copiilor șansa la educație în condiții decente.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Toţi cei care îşi doresc să se alăture campaniei “Se sună de schimbare!” pot contribui la bucuria copiilor în noul an şcolar trimiţând un SMS, cu textul CONSTRUIM, la 8845, şi donând astfel 2 Euro lunar pentru normalitate în educaţie.  Numărul este valabil în reţetele Orange România, Vodafone România, Telekom şi Digi Mobil. 

Sumele strânse în urma campaniei vor merge către Asociaţia BookLand care le va direcţiona spre şcolile din mediul rural care au nevoie de renovare, reabilitare. Donaţia

poate fi oprită trimiţând textul CONSTRUIM STOP, la 8845.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies