„În garsonieră dacă stai, important e ce se întâmplă acolo, sufletul! Nu m-am milogit la porțile Raiului.” Dan Bittman, despre casa părintească și despre cui a donat locuințele construite până acum
Diana Puiu17 februarie 2024Actualizat: 17 noiembrie 2024, 00:20
Dan Bittman a vorbit despre casa în care a locuit cu părinții lui și despre ce a făcut cu celelelalte case construite până acum.
Dan Bittman, îndrăgitul artist al trupei Holograf, a povestit, în cadrul podcastului realizat de Teo Trandafir, despre casa parintească și cum a încercat să o reabiliteze după ce totul a rămas un morman de ziduri.
„Casa noastră, era un soi de chirie, care s-a demolat și aia.” Dan Bittman, despre casa părintească
Dan Bittman a reabilitat casa părintească atunci când aceasta era de nelocuit și a spus că a învățat să nu se atașeze de lucruri sau locuri.
Nu a așteptat ajutor de la nimeni și a muncit de fiecare dată când și-a dorit ceva. „Mama, săraca, s-a dat peste cap și a făcut rost de o casă care nu mai era proprietate. Oricum, nu mai era casa noastră, era un soi de chirie, care s-a demolat și aia. Mi-au rămas ambele în amintire. E și cântecul cu „Casa părintească nu se vinde.” Și plângem toți. Nu m-am milogit la porțile Raiului și m-am gândit să fac o casă a mea, în momentul în care s-au născut și copiii.
Dar nu era o chestie care să mă streseze. Florin Călinescu, în zilele lui de glorie, când făcea matinalul, la fel se certa cu toți cei primeau case de pe la stat și spunea „Domnule, muncesc, fac bani și fac ce vreau eu. Și asta am învățat și eu. E o satisfacție.”, a spus Dan Bittman.
„Ce să fac, să rămân cu ziduri?” Cui a donat Dan Bittman casele construite de-a lungul timpului
Întrebat ce a făcut cu locuințele construite de-a lungul vieții sale, Dan Bittman a spus că le-a donat mamei copiilor săi și că este capabil oricând să construiască alte case, dacă el își dorește acest lucru. „Știam că pot să le mai fac dacă nu sunt bolnav și am ceva de muncit.
Nu am stat niciodată. Mama copiilor avea o vorbă bună, iar în momentul în care n-a mai fost valabilă vorba aia am zis că nu mai de ce să mai țin casele. Spunea că și într-o garsonieră dacă stai, important e ce se întâmplă acolo, sufletul de acolo. Au fost zeci de ani când a mers, iar când s-a pierdut, am zis „ce să fac, să rămân cu ziduri?”, a
mai povestit Dan Bittman în cadrul aceluiași podcast.
„În garsonieră dacă stai, important e ce se întâmplă acolo, sufletul! Nu m-am milogit la porțile Raiului.” Dan Bittman, despre casa părintească și despre cui a donat locuințele construite până acum
Diana Puiu17 februarie 2024Actualizat: 17 noiembrie 2024, 00:20