Acest desert este simplu de facut, astfel incat poate fi incercat si de persoanele care nu se pricep prea bine in bucatarie.
Ingrediente
Pentru pandispan
350g faina cu factor de crestere
Un praf de sare
175g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de zahar brun
Coaja de la o lamaie
275g de amestec de fructe confiate
150g martipan, taiat in cuburi cu latura de 1,5cm
3 oua medii
4 linguri de lapte
2 linguri de gem de caise
2 lingurite de apa fiarda
2 linguri de fulgi copti de migdale
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava rotunda si pune hartie de copt.
2.
Pentru pandispan, adauga faina si sarea intr-un vas, apoi pune untul, acoperindu-l cu faina. Folosind varfurile degetelor, amesteca untul si faina pana cand obtii un aluat faramicios. Adauga zaharul si coaja de lamaie. Apoi pune fructele si martipanul.
3. Bate ouale si laptele intr-un vas mic, apoi adauga in aluat si amesteca pana cand devine tare. Pune in tava.
4.
Coace timp de 70 de minute.
5. Scoate din forma si lasa la racit. Pentru topping, amesteca gemul cu apa calda pana cand obtii o pasta moale, apoi pune peste pandispan. Presara fulgii de migdale deasupra.
Sursa
Ingrediente
Pentru pandispan
350g faina cu factor de crestere
Un praf de sare
175g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de zahar brun
Coaja de la o lamaie
275g de amestec de fructe confiate
150g martipan, taiat
in cuburi cu latura de 1,5cm
3 oua medii
4 linguri de lapte
Pentru topping 2 linguri de gem de caise
2 lingurite de apa fiarda
2 linguri de fulgi copti de migdale
Mod de preparare 1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava rotunda si pune hartie de copt.
2.
Pentru pandispan, adauga faina si sarea intr-un vas, apoi pune untul, acoperindu-l cu faina. Folosind varfurile degetelor, amesteca untul si faina pana cand obtii un aluat faramicios. Adauga zaharul si coaja de lamaie. Apoi pune fructele si martipanul.
3. Bate ouale si laptele intr-un vas mic, apoi adauga in aluat si amesteca pana cand devine tare. Pune in tava.
4. Coace timp de 70 de minute.
5. Scoate din forma si lasa la racit. Pentru topping, amesteca gemul cu apa calda pana cand obtii o pasta moale, apoi pune peste pandispan. Presara fulgii de migdale deasupra.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro