Incearca aceasta reteta clasica britanica: pandispan simplu cu fructe!

Incearca aceasta reteta clasica britanica: pandispan simplu cu fructe!
Incearca aceasta reteta clasica britanica: pandispan simplu cu fructe!

Acest desert este simplu de facut, astfel incat poate fi incercat si de persoanele care nu se pricep prea bine in bucatarie.

 

Ingrediente
Pentru pandispan
350g faina cu factor de crestere
Un praf de sare
175g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de zahar brun
Coaja de la o lamaie
275g de amestec de fructe confiate
150g martipan, taiat in cuburi cu latura de 1,5cm
3 oua medii
4 linguri de lapte
Pentru
topping
2 linguri de gem de caise
2 lingurite de apa fiarda
2 linguri de fulgi copti de migdale
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava rotunda si pune hartie de copt.
2.
Pentru pandispan, adauga faina si sarea intr-un vas, apoi pune untul, acoperindu-l cu faina. Folosind varfurile degetelor, amesteca untul si faina pana cand obtii un aluat faramicios. Adauga zaharul si coaja de lamaie. Apoi pune fructele si martipanul.
3. Bate ouale si laptele intr-un vas mic, apoi adauga in aluat si amesteca pana cand devine tare. Pune in tava.
4.
Coace timp de 70 de minute.
5. Scoate din forma si lasa la racit. Pentru topping, amesteca gemul cu apa calda pana cand obtii o pasta moale, apoi pune peste pandispan. Presara fulgii de migdale deasupra.
Sursa

Ingrediente

Pentru pandispan


350g faina cu factor de crestere
Un praf de sare
175g de unt nesarat, taiat in cubulete
175g de zahar brun
Coaja de la o lamaie
275g de amestec de fructe confiate
150g martipan, taiat

in cuburi cu latura de 1,5cm
3 oua medii
4 linguri de lapte

Pentru topping

2 linguri de gem de caise
2 lingurite de apa fiarda
2 linguri de fulgi copti de migdale

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava rotunda si pune hartie de copt.

2.
Pentru pandispan, adauga faina si sarea intr-un vas, apoi pune untul, acoperindu-l cu faina. Folosind varfurile degetelor, amesteca untul si faina pana cand obtii un aluat faramicios. Adauga zaharul si coaja de lamaie. Apoi pune fructele si martipanul.

3. Bate ouale si laptele intr-un vas mic, apoi adauga in aluat si amesteca pana cand devine tare. Pune in tava.

4. Coace timp de 70 de minute. 


5. Scoate din forma si lasa la racit. Pentru topping, amesteca gemul cu apa calda pana cand obtii o pasta moale, apoi pune peste pandispan. Presara fulgii de migdale deasupra.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies