Nu-ti fie teama sa incerci ceva exotic sau neobisnuit in ceea ce priveste consumul de carne. Unii macelari si chiar unele supermarketuri au carne de iepure, mistret, urs sau caprioara.
Carnea de iepure de casa are o aroma delicata si nu contine colesterol. Articulatiile pot fi prajite sau folosite in sosuri.
Carnea de iepure salbatic are un gust mai intens si este mai inchisa la culoare decat cea a iepurelui de casa. Poate fi preparata la cuptor, in friptura cu sos de vin sau in ciulama.
Carnea de caprioara are un continut scazut de grasime si este de doua ori mai bogata in fier decat cea de vita.
Carnea de strut are un continut scazut de grasimi, dar ridicat in proteine. Si carnea de bivol are putine grasimi. Incearca fileul de bivol, marinat in vin si mirodenii, apoi bagat la cuptor sau feliat si prajit in tigaie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro