Incearca ceva diferit! Macarons cu portocale si crema ganache de ciocolata alba

Incearca ceva diferit! Macarons cu portocale si crema ganache de ciocolata alba
Incearca ceva diferit! Macarons cu portocale si crema ganache de ciocolata alba

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un desert aromat si delicios, e cazul sa incerci aceasta reteta simpla.

Ingrediente: (pentru 20 macarons)

110 gr albus( aproximativ de la 3 oua)
130 gr zahar tos
100 gr faina de migdale
130 gr zahar pudra

Mod de preparare:

In mod normal la prepararea macarons se foloseste faina de migdale alba, obtinuta din migdale fara coaja, faina ce se gaseste ceva mai greu in comert, insa cum eu aveam in casa niste faina de migdale  cu coaja am decis sa o folosesc pe aceea. 

Pentru inceput punem faina de migdale si zaharul pudra intr-un bol. Este absolut necesar sa folositi zahar pudra din comert, acesta avand si un adaos de amidon. Amestecati cele doua ingrediente bine de tot. Cernem de doua trei ori amestecul printr-o sita deasa pana nu mai raman impuritati.

Albusurile le separam cu o zi inainte si le lasam la temperatura camerei pana in momentul prepararii. Punem albusurile impreuna cu zaharul tos intr-un vas.


Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul si nu se mai simt granulele. Dam deoparte sa se racoreasca.

Punem apoi amestecul de albusuri in vasul robotului. Mixam pana obtinem o bezea ferma.

Adaugam amestecul de zahar si faina de migdale, esenta de portocale si colorantul. Esenta am folosit de la dr Oetker si colorant gel de la Wilton.

Amestecam usor cu ajutorul unei spatule. 
Nu amestecati mai mult decat este necesar.

Tapetati tava cu hartie de copt si formati macaronsii cu ajutorul posului. Daca le vreti perfect egale, desenati in prealabil cercurile pe hartia de copt sau folositi forma de silicon pentru macaronsi.

Lovim tava de masa  de 3-4 ori. Veti observa ca macaronsii se vor mai lati putin. Aceasta operatiune este neaparat necesara!

Lasam doua- trei ore macaronsii sa se se usuce.
Cand punem degetul pe suprafata lor nu trebuie sa se mai lipeasca. In camera nu trebuie sa fie umiditate, asadar  nu puneti apa la fiert, nu faceti ciorba, e de preferat sa va ocupati doar de macaronsi.

Preincalzim cuptorul electric cu ventilatie si doar rezistenta din partea de jos la 140 grade. Tava cu macaronsi o vom pune in alta tava, asadar vom avea doua tavi una sub alta.
Dam la cuptor pe treapta de jos timp de 12 minute.

Dupa 12 minute scoatem cea de a doua tava si reducem temperatura la 114 grade. Le mai lasam 10 minute apoi le scoatem.

Veti observa ca dupa primele 10 minute piciorusul incepe sa se formeze. Iata si doua imagini in care puteti vedea piciorusul format si interiorul macaronsului. Daca veti folosi faina alba de migdale veti observa ca suprafata acestora va fi foarte fina.


Umplem macaronsii cu crema si ii lipim doi cate doi.

Sursa: caietulcuretete.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies