Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un desert aromat si delicios, e cazul sa incerci aceasta reteta simpla.
Ingrediente: (pentru 20 macarons)
110 gr albus( aproximativ de la 3 oua)
130 gr zahar tos
100 gr faina de migdale
130 gr zahar pudra
Mod de preparare:
In mod normal la prepararea macarons se foloseste faina de migdale alba, obtinuta din migdale fara coaja, faina ce se gaseste ceva mai greu in comert, insa cum eu aveam in casa niste faina de migdale cu coaja am decis sa o folosesc pe aceea.
Albusurile le separam cu o zi inainte si le lasam la temperatura camerei pana in momentul prepararii. Punem albusurile impreuna cu zaharul tos intr-un vas.
Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul si nu se mai simt granulele. Dam deoparte sa se racoreasca.
Punem apoi amestecul de albusuri in vasul robotului. Mixam pana obtinem o bezea ferma.
Adaugam amestecul de zahar si faina de migdale, esenta de portocale si colorantul. Esenta am folosit de la dr Oetker si colorant gel de la Wilton.
Amestecam usor cu ajutorul unei spatule.
Tapetati tava cu hartie de copt si formati macaronsii cu ajutorul posului. Daca le vreti perfect egale, desenati in prealabil cercurile pe hartia de copt sau folositi forma de silicon pentru macaronsi.
Lovim tava de masa de 3-4 ori. Veti observa ca macaronsii se vor mai lati putin. Aceasta operatiune este neaparat necesara!
Lasam doua- trei ore macaronsii sa se se usuce.
Preincalzim cuptorul electric cu ventilatie si doar rezistenta din partea de jos la 140 grade. Tava cu macaronsi o vom pune in alta tava, asadar vom avea doua tavi una sub alta. Dam la cuptor pe treapta de jos timp de 12 minute.
Dupa 12 minute scoatem cea de a doua tava si reducem temperatura la 114 grade. Le mai lasam 10 minute apoi le scoatem.
Veti observa ca dupa primele 10 minute piciorusul incepe sa se formeze. Iata si doua imagini in care puteti vedea piciorusul format si interiorul macaronsului. Daca veti folosi faina alba de migdale veti observa ca suprafata acestora va fi foarte fina.
Umplem macaronsii cu crema si ii lipim doi cate doi.
Sursa: caietulcuretete.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro