Ingrediente:
200 grame faina
1 lingurita praf copt
3 linguri cacao
60 ml ulei
250 ml lapte de soia
200 g zahar
1 praf sare
o lingura otet sau zeama lamaie
1 lingura extract de lamaie
Crema: 300 ml lapte de soia, 1 lingura faina plus 1 lingura cu varf de amidon de porumb, 100 grame zahar, 100 g margarina
Zahar pudra pentru decor
Preparare:
Porniti cuptorul si setati-l la 180 grade Celsius.
Cema: intr-o craticioara se omogenizeaza 300 de ml lapte cu 100 g zahar, faina si amidonul. Se pune la foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand incontinuu cu telul. Cand compozitia s-a ingrosat se adauga vanilia si se da deoparte. Cand se raceste se incorporeaza margarina.
Blat: intr-un castron se bat laptele rece, uleiul, zaharul si otelul sau zeama de lamaie.
Faina, sarea, praful de copt si cacaoa se omogenizeaza separat.
Aluatul se toarna intr-o taca tapetata. Blatul se coace timp de 12-15 min la 180 de grade. Cand se raceste se taie in trei bucati si se umple cu crema.
sursa: observator.tv
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro