Prepara o reteta cu influente asiatice! Este un preparat ideal pentru serile calduroase de vara.
Ingrediente:
450 g de piept de pui, taiat in cubulete
Sos de soia
14 g de amidon de porumb
50 ml apa
30 ml de vin dulce
15 g de sos chili
10 g de zahar brun
5 ml de otet de orez
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
5 ml de ulei de susan
Ulei de masline
Un zuchhini taiat cubulete
220
2 cepe verzi, taiate marunt
Un catel de usturoi maruntit
Salata verde
Alune maruntite
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol pieptul de pui, putin sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon de porumb.
Intr-un alt bol amesteca 2-3 linguri de sos de soia, vinul dulce, sosul de chili, zaharul brun, otetul de orez si uleiul de susan.
Amesteca apa cu restul de amidon de porumb si adauga-le apoi in sosul de soia cu vin.
Incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si adauga puiul pentru a-l praji.
Dupa ce puiul capata o culoare aurie, aseaza-l pe o farfurie. Pune in tigaie zucchini, castanele si ceapa verde. Caleste-le bine. Adauga apoi usturoiul si amesteca din nou. Pune puiul inapoi in tigaie si adauga si sosul de soia cu vin.
Lasa tigaia pe foc pana cand sosul scade considerabil.
Acest fel de mancare se serveste pe foi de salata verde cu topping de alune maruntite.
Sursa iowagirleats.com