Dupa atata mancare grea, este cazul sa gatim preparate usoare si sanatoase. Incearca si tu o reteta simplu de pus in practica!
Ingrediente necesare: creveti, o jumatate de cana de orz, spanac, 6-7 ridichi, porumb, o ceapa rosie, o canita de maline verzi, busuioc, menta, o canita de suc de lamaie, ulei de masline, branza feta, sare si piper.
Mod de prepare:
Fierbe orzul intr-o oala cu apa si sare aproximativ 8 minute. Apoi scurge apa din oala, clateste-l cu apa rece si strecoara totul cu o sita.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Taie spanacul, maslinele si ridichile in bucati. Ceapa trebuie taiata fasii iar busuiocul si menta marunteste-le bine.
Amesteca intr-un bol mai marisor orzul, bucatile de spanac, masline si ridichi, cateva linguri de porumb din conserva, ceapa, menta, busuiocul si 2-3 lingurite de zeama de lamaie si ulei de masline.
Prepara untr-un alt bol un amestec de zeama de lamaie si ulei de masline in care pui crevetii decorticati. Pune-i apoi cu tot cu sos intr-o tigaie si rumeneste-i 2-3 minute.
Aseaza pe o farfurie salata de spanac si orz, cateva bucati de creveti si imprastie branza feta deasupra.