Au trecut si sarbatorile, am scapat de gatit si mese intinse (pentru cei care s-au agitat), iar acum intram in rutina zilnica si bineinteles eterna lupta cu kilogramele acumulate in aceste saptamani.
Carmen Negoita iti dezvaluie pe blogul sau care este programul de detoxifiere pe care il urmeaza in aceasta perioada.
"In lungile mele calatorii prin tara mananc si lucruri nesanatoase, dar am grija ca in prima zi cand ajung acasa sa fac o detoxifiere. De obicei tin o zi, dar detoxifierea este perfecta pentru cat de multe zile puteti. Iar dupa sarbatori este si mai binevenita.
Eu mi-am creat trei sucuri (unul de fructe si doua de legume) pentru o zi, iar intre ele beau ceaiuri si apa. Daca vreti sa imi urmati exemplul va arat cum se fac.
Dimineata beau ceai de ghimbir, dupa care imi fac sucul de fructe. Are zaharuri si imi da energie. Pun doua portocale, un mar, un morcov mare, un cm ghimbir, zeama de lamaie, pe care le storc intr-un slow juicer, ca sa isi pastreze cat mai multe proprietati nutritive.
La pranz aleg un suc rosu si contine: sfecla, morcov, portocala, ghimbir, turmerique. O infuzie de antioxidanti pentru pranz.
Seara intotdeauna aleg verde, alcalinizant: spanac, broccoli, castravete, salata, patrunjel, mar si zeama de lamaie. Alegeti dintre acestea legumele care va plac sau folositi-le pe toate. Daca mai adaugati si putina spirulina si chlorella aveti extra nutrienti.", scrie Carmen pe blog.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro