Ai auzit de friganele? Ei bine, e cam aceeasi reteta, numai ca in asta adaugi cateva ingrediente in plus si in loc de ulei folosesti unt. Merita caloriile, iti garantam!
Ingrediente:
4 oua
2/3 cana lapte integral
1/3 cana faina
1/3 cana zahar
1/2 lingurita vanilie
1/4 lingurita sare
1/8 lingurita scortisoara
6 felii de paine
3 linguri unt
zahar praf
unt
sirop
Mod de preparare:
1. Amesteca ouale, laptele, faina, zaharul, vanilia, sarea si scortisoara. Incinge untul in tigaie, dar fara sa scoata fum.
2. Pune feliile pe rand in compozitia de sus si apoi prajeste-le in tigaie 1-2 minute pana cand devin aurii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
3. Painea prajita se serveste cu zahar praf si cu siropul preferat sau cu unt.
Sursa: retete.acasa.ro