Provocarea in cadrul acestei retete este ca puiul sa fie crocant fara sa il prajesti prea mult. Uite care este secretul!
Ingrediente:
600 g de piept de pui
65 g de lapte batut
15 g de marmelada de portocale
5 ml de sos de soia
200 g de pesmet
50 g de seminte de susan
15 ml de ulei de masline
Sare
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru sos:
100 g de marmelada de portocale
15 ml de sos de
5 ml de sos iute sriracha
5 ml de otet de orez
Mod de preparare:
Amesteca in ingredientele pentru marinare (laptele batut, marmelada si sosul de soia) intr-un bol mediu. Adauga bucatile de pui si acopera-le bine cu sos. Acopera bolul cu o folie de plastic si lasa totul la frigider pentru cel putin o ora.
In timp ce puiul se marineaza poti pregati amestecul pentru crusta puiului.
Incalzeste o tigaie si pune pesmetul in aceasta. Amesteca pana cand pesmetul capata o culoare maronie. Apoi adauga si semintele de susan. Dupa ce si acestea sunt aurii ia tigaia de pe foc si adauga uleiul de masline si putina sare si amesteca bine.
Incalzeste cuptorul. Aseaza intr-o tava o folie de aluminiu si deasupra un gratar.
Pulverizeaza niste ulei de masline pe gratar.
Ia cate o bucata de pui si da-o bine prin amestecul de pesmet, susan si ulei de masline.
Sursa www.simplyrecipes.com