Vanilla Cheesecake este un desert raw, catifelat si savuros, cu crema fina de caju aromata cu vanilie si sos de fructe proaspete.
Ingrediente:
Blat:
1 cana nuca romaneasca
1 cana migdale
130 g curmale
½ pastaie de vanilie
Crema:
2 ½ cani caju sau macadamia (dupa preferinte) hidratate in lapte de migdale sau apa, 1-2 ore (dupa gust)
1 pastaie de vanilie
30g unt de cocos
70g unt de cacao
1 praf de sare (optional)
½ lingurita zeama limeta sau lamaie
sos de fructe (dupa gust)
Preparare:
Blat:
Tocam in robot/blender nucile,
Pastaia de vanilie se taie in doua, iar semintele se scot cu ajutorul unui varf de cutit. in blat se pun atat semintele cat si teaca.
Intindem compozitia in forme mici, rotunde (inele), presam bine si dam la rece.
Crema:
Tocam in robot/blender cajuul hidratat pana ce crema devine fina, dupa care adaugam zeama de limeta/lamaie, vanilia si sarea (optional) si mixam. La final, pentru a da fermitate cremei, punem cele 2 unturi topite la abur, pe care le amestecam pana ce sunt incorporate in compozitie.
Untul de cacao se adauga intotdeauna ultimul in toate cremele, deoarece revine la starea solida destul de repede.
Cu pastaia de vanilie se procedeaza ca la blat, semintele si tecile se pun separat.
Turnam crema obtinuta in inele peste blat, dupa care o dam la congelator pana se intareste. Prajitura se pastreaza la congelator. Pentru consum o scoateti din congelator si o lasati la temperatura camerei timp de 1-2 ore.
Se serveste cu orice sos de fructe doriti, dupa preferinte. Aceste sosuri se prepara simplu, prin mixarea fructelor proaspete in blender, pana capata consistenta unui sos.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro