Incepe Postul Craciunului! Prepara o prajitura de post cu banane si nuci!

Incepe Postul Craciunului! Prepara o prajitura de post cu banane si nuci!

Daca ti-e pofta de o prajitura buna, iti recomandam aceasta reteta de post!

 

Ingrediente
1 cana de zahar brun,
2 cani de apa,
2 cani de faina,
1 lingurita scortisoara
6 linguri margarina
3-4 linguri de gem,
1/2 de cana de nuci pisate,
1 praf de copt
lingurita de bicarbonat stins,
3-4 linguri de cacao,
o sticluta de rom,
sare.
Topingul:
1 cana zahar brun
100 g margarina
3 linguri de sirop
1/ 4 pahar miez de nuci prajite,tocate
4 banane copte, taiate in felii groase
Mai intai se face topingul, deorece aceasta prajitura se face invers ca de obicei si prima data se aseaza topingul apoi blatul.
Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine.
Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec, nucile, apoi bananele, apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii(ca si in fotografie).
Blat
Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane.
Se coace aproximativ 1 ora. Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.
Sursa: Apropotv.ro

Ingrediente

1 cana de zahar brun,
2 cani de apa,
2 cani de faina,
1 lingurita scortisoara
6 linguri margarina
3-4 linguri de gem,
1/2 de cana de nuci pisate,
1 praf de copt
lingurita de bicarbonat stins,
3-4 linguri de cacao,
o sticluta de rom,
sare.

Topingul:

1 cana zahar brun
100 g margarina
3 linguri de sirop
1/ 4 pahar miez de nuci prajite,tocate
4 banane copte, taiate in felii groase

Mai intai se face topingul, deorece aceasta prajitura se face invers ca de obicei si prima data se aseaza topingul apoi blatul.

Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine.

Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec, nucile, apoi bananele, apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii(ca si in fotografie).

Blat

Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane.

Se coace aproximativ 1 ora. Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.

Sursa: Apropotv.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Andreea Raicu, despre perioada în care își edita fotografiile, speriată de trecerea timpului și de faptul că îmbătrânește. „Era totul impecabil și perfect, dar nu eram eu.”

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Numărul victimelor incendiilor din Los Angeles crește alarmant! La cât a ajuns bilanțul

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Cu ce se ocupă Robi după descalificarea din „Casa iubirii”. Cum decurge viața fostului concurent după povestea de dragoste avută cu Teodora

"L-am văzut!" - Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova