Aloe vera intareste sistemul imunitar prin cele 23 de peptide continute, accelereaza si regleaza metabolismul, purifica organismul de toxine si calmeaza.
Are efect antiseptic, analgezic si stimulent al regenerarii celulare. Ajuta digestia si intregul organism uman sa ajunga la un echilibru. Aloe vera si-a dovedit eficienta de la simple alergii la tratarea unor rani si infectii ale pielii si chiar ca adjuvant in afectiuni mai grave.
Cu ajutorul acestei plante pot fi controlate astmul, virozele, artrita, artroza, gingivita, bronsitele, faringita, inflamatiile intestinului, constipatia, obezitatea, inflamatiile pielii. Eficienta plantei a fost, de asemenea, demonstrata in cazuri de anemie, insomnii si depresii si chiar in cele de scadere a nivelului de colesterol din organism.
Lotiunile pe baza de gel de aloe formeaza un strat de protectie impotriva radiatiilor solare si sunt un bun remediu impotriva arsurilor solare. Cremele pe baza de aloe au reputatia ca sunt bune hidratante, protejand totodata impotriva intepaturilor de insecte si zgarieturilor, si sunt eficiente in tratamentul acneei.
Gelul de aloe se foloseste si la fabricarea antiperspirantelor, carora le confera proprietati antiinflamatoare. Planta poate fi administrata si intern, ca adjuvant in diferite afectiuni, supliment bogat in vitamine si minerale sau pentru hidratare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Afla mai multe aici!