Fiecare relație fericită are nevoie de încredere și angajament. Însă știați cum se schimbă atunci când sunt prezente?
Aflați din rândurile următoare, cum se schimbă o relație în momentul în care apare încrederea și angajamentul într-o relație sănătoasă.
Cum să ai o relație fericită? Fii 100% investit emoțional
Oamenii care sunt dedicați și de încredere în relația lor fac sacrificii și pun mai mult efort în ea. în interesul bunăstării ambelor parteneri și pentru a le oferi recunoștință pentru ceea ce au.
- Relația devine un loc sigur pentru a recăpăta în mod constant starea de spirit stabilă, pentru a reduce stresul, temerile, anxietățile și pentru a-și regla emoțiile.
- Relația este bazată pe „noi”, colaborarea continuă.
- Loialitate: Ne considerăm unici.
- Pentru a menține relațiile alternative, construim o punte unul cu celălalt și un zid.
- Indiferent de momentul în care avem o poveste de dragoste pozitivă, suntem acolo unul pentru celălalt și „prețuim reciproc și relația și cultivăm recunoștința”.
- Ne gândim în mod deliberat la calitățile bune ale iubitului nostru, evitând în același timp să ne concentrăm pe defectele lor.
- Chiar și atunci când nu suntem conștienți de beneficiile imediate ale unei astfel de decizii, luăm decizii care sunt în favoarea relației și renunțăm la oportunitățile de răsfățuri pe termen scurt pentru a menține relația în viață.
- Pentru că știm că ne sprijinim unul pe celălalt atunci când lucrurile nu merg bine, ne asumăm riscul și explorăm lumea pentru că ne sprijinim unul pe celălalt.
- Atunci când există probleme, ne exprimăm cu amabilitate nevoile și sentimentele partenerului nostru într-o manieră constructivă, mai degrabă decât să ne distanțăm, să cultivăm resentimente sau să ne plângem altora despre noi probleme de relație.
- Știm că avem dreptul la dragoste, conectare și dezvoltare.
- Este mai mare interesul nostru pentru iubitul nostru, lumea și noi înșine.
- În consecință, suntem receptivi la informații noi, care pot avea un impact asupra credințelor noastre.
- În ceea ce privește cuvintele, intențiile și comportamentul partenerului nostru, presupunem cel mai generos lucru.
Citește și: Cum să îți dai seama dacă te înșala. Descoperă cele mai evidente semne ale infidelității
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Cum îți dai seama că fostul partener nu își dorește să se întoarcă la tine
Încredere+ Angajament= Securitate
Creierul nostru s-a adaptat în timp prin crearea unui sistem de atașament care: ca adulți, urmărește apropierea fizică și emoțională a iubitului nostru. Acest lucru ne inspiră să ne adresăm iubitului nostru pentru a cere sprijin atunci când suntem supărați, nesiguri sau ne simțim defavorizați. Pentru a promova explorarea globală și pentru a-și îmbunătăți creșterea personală, bazați-vă pe iubitul nostru ca bază sigură.
În esență, acest sistem de atașament efectuează o scanare a relației. Alarma noastră de atașament se stinge atunci când simțim o deconectare cu iubitul nostru, fie ea fictivă sau reală, sau când simțim ceva care poate amenința securitatea relației noastre. Obținerea de securitate și protecție de la partenerul nostru este scopul sistemului de atașare. Când suntem tulburați, ne inspiră să căutăm apropierea. Toată relația se rupe atunci când acest obiectiv nu este atins.
Mai puțină securitate, conflict mai mare
Cuplurile care se luptă să aibă încredere unul în celălalt au conversații conflictuale foarte diferite de cele ale cuplurilor care și-au construit relația. În timpul conflictelor, cuplurile care au încredere unul în celălalt sunt mai amabile și afectuoase. Ei se concentrează pe a câștiga cât mai mult pentru ambii parteneri și sunt mai calmi și acceptă tristețea sau furia iubiților lor, chiar dacă aceste sentimente provin din ceva ce au făcut ca iubiți.
Ne simțim singuri și neputincioși atunci când iubitul nostru nu este disponibil emoțional sau nu ne satisface nevoile.
O panică primară apare atunci când creierul nostru matur este îndepărtat de creierul nostru primar. Când trecem prin asta, încercăm să păstrăm relația prin a fi exigenți sau retrăgându-ne.Aceste strategii pot funcționa la început, dar utilizarea lor excesivă creează cicluri toxice de nesiguranță în relație. Niciunul dintre parteneri nu are încredere în celălalt pentru a fi acolo pentru ei, așa că devin din ce în ce mai defensivi și își asumă ce e mai rău despre celălalt.
Partenerii încep să se comporte ca și cum ar fi în război unul cu celălalt, mai degrabă decât ca și cum ar fi în iubire, pe măsură ce mai multă neîncredere în reciproc crește. Practic, orice discuție despre conflict se concentrează pe crearea de încredere și implicare.