Încrederea în persoana iubită. Secrete și sfaturi pentru consolidarea legăturii cu partenerul tău!

increderea in persoana iubita
Încrederea în persoana iubită

Pentru a construi o relație stabilă, este nevoie de încredere, din partea ambelor persoane. În momentul în care un partener începe să își piardă din încrederea față de celălalt, apar diverse probleme, ce duc la disfuncționalitatea relației.

Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă încrederea în partenerul de viață, dar și sfaturile pe care doctorul Cristian Andrei le are, cu privire la menținerea unei relații sănătoase, bazate pe încredere și respect.

Comunicare sinceră

increderea in partener
Încrederea în partener[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 4 lucruri despre căsătorie pe care trebuie să le știi înainte să faci acest pas

În orice relație, comunicarea este cel mai important factor. Este imposibil să avem încredere în celălalt, dacă nu comunicăm deschis și sincer, legat de diverse aspecte. Indiferent de situație, este important să nu ascundem detalii și să spunem lucrurilor pe nume. În ceea ce privește neîncrederea, aceasta pornește de la persoana ce nu are destulă încredere în propria persoană.

„Problema este nu ce face celălalt, ci cum gândești tu.

Neîncrederea în cuplu este mai degrabă a celui care are neîncredere, nu este a celui care ar putea să o stârnească. Trebuie să ne gândim ce e cu noi, în momentul în care nu mai avem încredere.”, a mărturisit specialistul în psihologie.

Stabilirea așteptărilor

lipsa de incredere in cuplu
Lipsa de încredere în cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: 30 de întrebări interesante și distractive pentru a cunoaște mai bine băieții

Înainte de a intra într-o relație, este esențial să discutăm cu persoana respectivă despre așteptările pe care le avem de la cuplu, pentru a nu exista probleme și neînțelegeri pe parcurs.

Respect și empatie

În momentul în care devenim extrem de suspicioși și încercăm să îi controlăm viața celuilalt, nu facem decât să îi demonstrăm faptul că nu îi respectăm intimitatea, dar și lipsa noastră de empatie.

Integritate și fidelitate

increderea in cuplu
Încrederea în cuplu[Sursa foto: Freepik]

Este important de înțeles faptul ideea că, odată ce o persoană este extrem de geloasă, fără a avea motive, există mai multe șanse ca cealaltă persoană să devină infidelă. În mod evident, când fidelitatea începe să aibă de suferit, apare neîncrederea, iar relația începe să devină disfuncțională.  

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

„Sunt bărbați care mint pentru că așa s-au obișnuit cu mama lor, ca să nu o supere. De multe ori, noi mințim ca să nu îi supărăm pe cei pe care îi mințim. Bineînțeles că celălalt își pierde încrederea, dacă l-ai mințit în serie. Cu cât ai mai puțină încredere în tine, cu atât este mai importantă încrederea în cuplu pentru tine. Noi trebuie să intrăm în cuplu cu o încredere maximă în noi, ceea ce ne face foarte buni de iubit.

Când un om are încredere în el, este foarte iubit de celălalt și nu se mai pune problema minciunilor, pentru că este frumos tot.”, a povestit doctorul Cristian Andrei.

Compartimentarea spațiului personal

Cele mai multe probleme apar în cupluri în care unul din parteneri are propria viață, începe să se dezvolte, are pasiuni și prieteni, iar celălalt nu dispune de toate aceste lucruri.

În mod evident, cel fără ocupația va încerca să îl acapareze pe celălalt și va avea episoade de paranoia. De aceea, se recomandă ca într-un cuplu să existe spațiu, iar fiecare să aibă propriile ocupații și interese, pentru a nu se mai gândi constant la ce face celălalt. O persoană ce nu are încredere în nimeni, de fapt nu se încrede destul în propria persoană. Mai mult, dacă cei doi vor petrece timp doar împreună, se va instala monotonia.

„Dacă persoana se dezvoltă, are prieteni suficienți de mulți, dacă ea este cu o viață diversificată, nu mai are nevoie să urmărească fiecare gest de al tău. Recomandarea mea este să îți ajuți partenerul cu propria viață, să aibă diversitate, să fie sigur pe el și apoi poți să îi lași și parola. Dacă nu are încredere în propria persoană, poți să îi dai toate parolele, tot suspicios va fi.”, a declarat doctorul.

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să gestionezi viața cu un nou-născut în casă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies