Incredibil! A aparut un test de vedere pentru depistarea bolii Parkinson!

Incredibil! A aparut un test de vedere pentru depistarea bolii Parkinson!
Incredibil! A aparut un test de vedere pentru depistarea bolii Parkinson!

O echipa de cercetatori britanici de la Institutul oftalmologic din Londra a pus la punct o examinare care permite identificarea in ochi a semnelor ce preced boala Parkinson.

 

Aceasta patologie se caracterizeaza prin distrugerea unor neuroni, insa, inainte de declansarea simptomelor, boala ar putea fi depistata...in ochi. Cel puţin acesta este rezultatul studiului desfasurat de oamenii de stiinţa britanici, care au descoperit ca pe retina persoanelor care sufera de Parkinson se pot observa anumite schimbari. Modificarile sunt vizibile chiar inainte de apariţia primelor simptome.
Cercetatorii arata ca aceasta tehnica este utilizata deja la om in cazul glaucomului.
In curând urmeaza sa inceapa teste pentru boala Alzheimer.
"Se lumineaza fundul de ochi si apoi se observa numarul de celule din retina, celulele gangilonare, se detecteaza semne de inflamare, etc", scrie Science Alert. Dupa observarea schimbarilor, echipa profesorului Cordeiro a testat un antidiabetic, Rosiglitazone, in protejarea celulelor nervoase. Potrivit cercetatorilor, tratamentul a permis reducerea deteriorarilor cauzate de aceste celule.
Sursa

Aceasta patologie se caracterizeaza prin distrugerea unor neuroni, insa, inainte de declansarea simptomelor, boala ar putea fi depistata...in

ochi. Cel puţin acesta este rezultatul studiului desfasurat de oamenii de stiinţa britanici, care au descoperit ca pe retina persoanelor care sufera de Parkinson se pot observa anumite schimbari. Modificarile sunt vizibile chiar inainte de apariţia primelor simptome.

Cercetatorii arata ca aceasta tehnica este utilizata deja la om in cazul glaucomului. In curând urmeaza sa inceapa teste pentru boala Alzheimer.

"Se lumineaza fundul de ochi si apoi se observa numarul de celule din retina, celulele gangilonare, se detecteaza semne de inflamare, etc", scrie Science Alert.
Dupa observarea schimbarilor, echipa profesorului Cordeiro a testat un antidiabetic, Rosiglitazone, in protejarea celulelor nervoase. Potrivit cercetatorilor, tratamentul a permis reducerea deteriorarilor cauzate de aceste celule.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies