Incredibil! Aceasta este cea mai noua arma contra bacteriilor rezistente la antibiotice!

Incredibil! Aceasta este cea mai noua arma contra bacteriilor rezistente la antibiotice!
Incredibil! Aceasta este cea mai noua arma contra bacteriilor rezistente la antibiotice!

Studierea unui vierme lat nemuritor a oferit cercetatorilor sansa unor noi abordari, foarte promitatoare, privind lupta impotriva unor boli provocate de bacterii rezistente la antibiotice, cum ar fi tuberculoza, transmite AFP.

 

"Suntem prima echipa de cercetatori din Franta si din lume care a utilizat acest vierme, Dugesia japonica, pentru cercetarea unui raspuns imunitar", a declarat miercuri, pentru AFP, cercetatorul Eric Ghigo, director de cercetare la Centrul national francez de cercetare stiintifica (CNRS), liderul echipei care si-a publicat studiul in revista Cell Host and Microbe.
"Viermele lat este utilizat in mod obisnuit doar in studiile privind reconstituirea tesuturilor, deoarece acest organism este nemuritor.
Daca il taiati in zece bucati, veti avea zece viermi noi", a explicat Ghigo, care a mobilizat mai multe echipe de cercetare din intreaga lume.
Ideea echipei lui Eric Ghigo a fost de a testa efectele a 17 bacterii asupra viermelui lat, mai ales microorganismele responsabile de infectiile cu legionella, salmonella, listeria si bacteria responsabila de tuberculoza. Viermele lat s-a dovedit rezistent la 17 bacterii cu un ridicat potential patogen si chiar mortal pentru oameni.
Potrivit cercetatorului Eric Ghigo, descoperirea ar putea duce la teste clinice pe pacienti umani in 10- 15 ani.
Sursa: descopera.ro

" Suntem prima echipa de cercetatori din Franta si din lume care a utilizat acest vierme, Dugesia japonica, pentru cercetarea unui raspuns imunitar", a declarat miercuri, pentru AFP, cercetatorul Eric Ghigo, director de cercetare la Centrul national francez de cercetare stiintifica (CNRS), liderul echipei care si-a publicat studiul in revista Cell Host and Microbe.



" Viermele lat este utilizat in mod obisnuit doar in studiile privind reconstituirea tesuturilor, deoarece acest organism este nemuritor. Daca il taiati in zece bucati, veti avea zece viermi noi", a explicat Ghigo, care a mobilizat mai multe echipe de cercetare din intreaga lume.

Ideea echipei lui Eric Ghigo a fost de a testa efectele a 17 bacterii asupra viermelui lat, mai ales microorganismele responsabile de infectiile cu legionella, salmonella, listeria si bacteria responsabila de tuberculoza.
Viermele lat s-a dovedit rezistent la 17 bacterii cu un ridicat potential patogen si chiar mortal pentru oameni.

Potrivit cercetatorului Eric Ghigo, descoperirea ar putea duce la teste clinice pe pacienti umani in 10- 15 ani.

Sursa: descopera.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies