Incredibil! Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de pandemia de coronavirus. Luați aminte!

românii, pandemia de coronavirus, a scăpa, virusolog, andrea crisanti
românii, pandemia de coronavirus, a scăpa, virusolog, andrea crisanti

Un virusolog italian a explicat ce trebuie să favă românii, pentru a reveni la normalitate și a scăpa de pandemia de coronavirus.

Andrea Crisanti este un virusolog din Italia care a implementat testarea masivă a populației, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, îmbunătățind, astfel, situația din Veneto, nordul Italiei. De asemenea, medicul a dezvăluit, în cadrul unei teleconferințe, ce măsuri trebuie să respecte populația, pentru ca restricțiile să fie ridicate.

Citeste si: S-a aflat! Nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus! Există trei categorii de risc și în rândul tinerilor

Astfel, potrivit lui Andrea Crisanti, e foarte important ca toată populația să poarte masca de protecție, iar testarea masivă este cea care ne ajută să identificăm și totodată să izolăm persoanele pozitive, precum și contacții acestora.

Când va reveni România la normalitate, potrivit lui Andrea Crisanti

Specialistul Andrea Crisanti a povestit că, cel puțin în cazul Italiei, nu se poate discuta deocamdată despre redeschiderea granițelor și despre revenirea la normalitate.

românii, pandemia de coronavirus, a scăpa, virusolog, andrea crisanti
românii, pandemia de coronavirus, a scăpa, virusolog, andrea crisanti

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

„Înainte de a relaxa măsurile de izolare trebuie să ştim numărul aproximativ real al cazurilor de infectare, inclusiv pe grupe de vârstă, iar după ce vom afla care este ‘incidenţa’ virusului în fiecare regiune şi vom putea estima astfel că riscul este scăzut, numai atunci ne putem gândi la o revenire la normalitate,” a mărturisit Andrea Crisanti.

„Toată lumea va trebui să poarte măşti şi mănuşi, să se aplice măsurile pentru detectarea persoanelor pozitive şi a contacţilor acestora şi să „se creeze o forţă de reacţie rapidă pentru cazurile în care se identifică un focar şi să se realizeze testări masive,” a continuat faimosul virusolo, în accepțiunea căruia „numai combinând aceste măsuri se va putea conviețui cu virusul.”

Citeste si: Remdesivir ar putea fi produs și în România. Alexandru Rafila: ”Medicamentul acesta tratează coronavirusul!”

De ce nu pot fi testele de încredere? Răspunsul neașteptat

Mai mult decât atât, virusologul a deschis și subiectul testelor serologice, care demonstrează dezvoltarea anticorpilor pentru noul coronavirus, teste despre care a spus că nu sunt de încredere, pentru că multe dintre aceste teste au dat rezultate fals negative, cel puțin în regiunea în care activează Andrea Crisanti.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

românii, pandemia de coronavirus, a scăpa, virusolog, andrea crisanti
românii, pandemia de coronavirus, a scăpa, virusolog, andrea crisanti

Totodată, folosirea acestor teste pentru a certifica imunitatea dobândită de o anumită persoană față de noul coronavirus, este considerată de virusologul italian „o prostie”. Cu toate acestea, Andrea a declarat că prin testele serologice pot fi descoperite persoanele asimptomatice, dar care sunt infectate cu noul coronavirus și că așa italienii pot estima mai bine nivelul real de extindere al pandemiei.

Citeste si: Ce se poate întâmpla în România după Paști? Este incredibil ce au observat epidemiologii



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Ce se poate întâmpla în România după Paști? Este incredibil ce au observat epidemiologii

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies