Incredibil! De ce sa nu mai arunci niciodata usturoiul incoltit! Iata ce efecte are!

Incredibil! De ce sa nu mai arunci niciodata usturoiul incoltit! Iata ce efecte are!
Incredibil! De ce sa nu mai arunci niciodata usturoiul incoltit! Iata ce efecte are!

Usturoiul cumparat de tine a incoltit vreodata inainte sa-l consumi?

 

Potrivit celui mai recent studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul incoltit contine de 5 ori mai multi antioxidanti decat usturoiul proaspat.
Poate suna ciudat, dar acest lucru are sens daca luam in considerare ca tot mai multe produse alimentare oferite de restaurante sunt incoltite (seminte, legume...etc). Acest proces imbunatateste de fapt continutul nutritional. Potrivit celui mai recent studiu, acelasi lucru se aplica si usturoiului.
"Cand sunt in plin proces de germinare, plantele sunt sensibile la bacterii, virusuri si insecte", spune Dr. Jong-Sand Kim, autor al studiului. "Se produce astfel phytoalexins, un produs chimic cu efect protector puternic. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru microorganisme si insecte, dar sunt destul de benefice pentru sanatatea umana."
Germinat sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna.
Insa usturoiul germinat este de 5 ori mai eficient intrucat contine de 5 ori mai multa alicina, iar multe studii au aratat ca acest compus poate incetini ateroscleroza, poate trata scaderea tensiunii arteriale si poate preveni dezvoltarea cancerului.
Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

Potrivit celui mai recent studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, usturoiul incoltit contine de 5 ori mai multi antioxidanti decat usturoiul proaspat.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Poate suna ciudat, dar acest lucru are sens daca luam in considerare ca tot mai multe produse alimentare oferite de restaurante sunt incoltite (seminte, legume...etc). Acest proces imbunatateste de fapt continutul nutritional. Potrivit celui mai recent studiu, acelasi lucru se aplica si usturoiului. 

"Cand sunt in plin proces de germinare, plantele sunt sensibile la bacterii, virusuri si insecte", spune Dr.

Jong-Sand Kim, autor al studiului. "Se produce astfel phytoalexins, un produs chimic cu efect protector puternic. Cele mai multe dintre ele sunt toxice pentru microorganisme si insecte, dar sunt destul de benefice pentru sanatatea umana. " 

Germinat sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna. Insa usturoiul germinat este de 5 ori mai eficient intrucat contine de 5 ori mai multa alicina, iar multe studii au aratat ca acest compus poate incetini ateroscleroza, poate trata scaderea tensiunii arteriale si poate preveni dezvoltarea cancerului. 


Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Care este secretul Ginei Bradea pentru cele mai gustoase murături? „Pepenașii rezistă mult timp, nu se înmoaie, rămân gustoși, cu adevărat fantastici.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Industriile în care firmele românești excelează și fac față competiției internaționale

El este noul partener de platou al frumoasei Su Burcu Yazgı Coşkun, care a dat viață personajului Asiye în serialul Totul pentru familia mea! Iată cât de bine se potrivesc renumiții actori în producția pentru care filmează în prezent

A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu


Cookies