E o „dieta a bunicii”, dar nu a bunicelor romancelor. In ciuda faimei noastre de „mamaligari”, nu ne-a trecut prin minte sa transformam preparatul nostru national in „instrument de tortura” pentru grasute. Si grasuti...
Reabilitata recent de un medic american de origine italiana- Mario Ferruzzi, de la Universitatea din Purdue, Indiana- dieta cu mamaliga dateaza de la sfarsitul secolului XVII-lea, cand a fost folosita de doamnele din inalta scietate a oraselor italiene,pentru ca sa-si pastreze subtirimea taliei si sa intre in corsete.
Profesorul Ferruzzi, mergand pe urmele vechii diete, a reusit sa demonstreze ca mamaliga si terciul de porumb- bogate in vitaminele A si C, precum si in caroten, luteina ti zeaxantina- au capacitatea de a preveni cancerul si alte boli grave ale aparatului digestiv, ajutand la detoxifierea organismului si, bineinteles, la... slabit.Mario Ferruzzi, punand cap la cap informatiile istorice cu rezultatele cercetarilor sale, a creat si un PLAN DE DIETĂ, pe care vi-l oferim:
DIETA CU MĂMĂLIGĂ
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Micul
dejun
Se va face o mamaliga pripita (mai mult cruda decat fiarta), care se amesteca cu un ou fiert moale, smantana si/sau iaurt slab. Se mananca pana la ceasurile 9.00 si se beau ceaiuri de fructe de padure, fierbinti si usor indulcite. Nu se vor consuma dulciuri si se va evita sarea.
Citeste continuarea pe AntenaSatelor.ro.