Consumul zilnic de suc de portocale poate ajuta la prevenirea unora dintre cele mai temute probleme medicale ale secolului.
Potrivit oamenilor de stiinta brazilieni, aceasta batura are capacitatea de a preveni cancerul.
Motivul pentru care sucul de portocale are multe efecte pozitive asupra sanatatii umane este acela ca bautura contine multi antioxidanti si flavonoizi. Studii anterioare au indicat ca sucul de portocale poate reduce riscul de aparitie a leucemiei la copii, ajutand totodata în procesul de prevenire prin chimioterapie a cancerelor mamare, hepatice si de colon.
„Sucul de portocale ar putea contribui la prevenirea prin chimioterapie a cancerelor indiferent de stadiul lor de evolutie. Printre cele mai importante efecte biologice ale sucului de portocale sunt proprietatile antigenotoxice (care împiedica substantele toxice sa afecteaza materialul genetic) si antimutagenice (împotriva mutatiilor genetice), asa cum s-a observat în testele realizate pe animale si pe oameni”, au mai declarat oamenii de stiinta brazilieni.
Totusi, oamenii de stiinta au explicat si ca efectele biologice ale sucului de portocale asupra corpului uman sunt foarte influentate de compozitia sa.
La randul sau, compozitia depinde de conditii precum clima, solul, metodele de stocare a fructului dupa culegere, dar si cat de copt este acesta.
„Sucul de portocale ar putea contribui la prevenirea prin chimioterapie a cancerelor indiferent de stadiul lor de evolutie. Printre cele mai importante efecte biologice ale sucului de portocale sunt proprietatile antigenotoxice (care împiedica substantele toxice sa afecteaza materialul genetic) si antimutagenice (împotriva mutatiilor genetice), asa cum s-a observat în testele realizate pe animale si pe oameni”, au mai declarat oamenii de stiinta brazilieni.
Sursa: dcnews.ro
Potrivit oamenilor de stiinta brazilieni, aceasta batura are capacitatea de a preveni cancerul.
Motivul pentru care sucul de portocale are multe efecte pozitive asupra sanatatii umane este acela ca bautura contine multi antioxidanti si flavonoizi. Studii anterioare au indicat ca sucul de portocale poate reduce riscul de aparitie a leucemiei la copii, ajutand totodata în procesul de prevenire prin chimioterapie a cancerelor mamare, hepatice si de colon.
„
Sucul de portocale ar putea contribui la prevenirea prin chimioterapie a cancerelor indiferent de stadiul lor de evolutie. Printre cele mai importante efecte biologice ale sucului de portocale sunt proprietatile antigenotoxice (care împiedica substantele toxice sa afecteaza materialul genetic) si antimutagenice (împotriva mutatiilor genetice), asa cum s-a observat în testele realizate pe animale si pe oameni ”, au mai declarat oamenii de stiinta brazilieni.
Totusi, oamenii de stiinta au explicat si ca efectele biologice ale sucului de portocale asupra corpului uman sunt foarte influentate de compozitia sa.
La randul sau, compozitia depinde de conditii precum clima, solul, metodele de stocare a fructului dupa culegere, dar si cat de copt este acesta.
„
Sucul de portocale ar putea contribui la prevenirea prin chimioterapie a cancerelor indiferent de stadiul lor de evolutie. Printre cele mai importante efecte biologice ale sucului de portocale sunt proprietatile antigenotoxice (care împiedica substantele toxice sa afecteaza materialul genetic) si antimutagenice (împotriva mutatiilor genetice), asa cum s-a observat în testele realizate pe animale si pe oamen i”, au mai declarat oamenii de stiinta brazilieni.
Sursa:
dcnews.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro