Cercetari recente au legat riscul aparitiei diabetului gestational de consumul ridicat de „prajeli”; o asemenea alimentatie fusese corelata, in studii anterioare, si cu un risc mai mare de obezitate.
Femeile care consuma regulat alimente prajite inainte de conceperea unui copil au sanse sporite de a dezvolta, in timpul sarcinii, diabet gestational, arata cercetari recente.
Cercetarile au fost realizate de specialisti de la Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), din SUA, si publicate in jurnalul Diabetologia.
Diabetul gestational este un tip anumit de diabet ce apare in cursul sarcinii si poate avea ca efecte nasterea unor copii cu greutate anormal de mare, icter la copii si alte complicatii.
Netratat, poate duce si la complicatii ale sarcinii si nasterea unor feti morti, iar femeile care au suferit de diabet gestational sunt mai predispuse la imbolnavirea de diabet tip 2 mai tarziu in viata.
Cercetatorii cred ca efectul s-ar explica prin generarea, in timpul prajirii alimentelor, a unor compusi chimici nocivi, care afecteaza fiziologia organismului uman, crescand rezistenta la insulina si favorizand aparitia leziunilor in celulele pancreatice producatoare de insulina, astfel contribuind la aparitia diabetului.
Sursa: Descopera.ro
Femeile care consuma regulat alimente prajite inainte de conceperea unui copil au sanse sporite de a dezvolta, in timpul sarcinii, diabet gestational, arata cercetari recente.
Cercetarile au fost realizate de specialisti de la Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD), din SUA, si publicate in jurnalul Diabetologia.
Diabetul gestational este un tip anumit de diabet ce apare in cursul sarcinii si poate avea ca efecte nasterea unor copii cu greutate anormal de mare, icter la copii si alte complicatii.
Netratat, poate duce si la complicatii ale sarcinii si nasterea unor feti morti, iar femeile care au suferit de diabet gestational sunt mai predispuse la imbolnavirea de diabet tip 2 mai tarziu in viata.
Cercetatorii cred ca efectul s-ar explica prin generarea, in timpul prajirii alimentelor, a unor compusi chimici nocivi, care afecteaza fiziologia organismului uman, crescand rezistenta la insulina si favorizand aparitia leziunilor in celulele pancreatice producatoare de insulina, astfel contribuind la aparitia diabetului.
Sursa:
Descopera.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro