Incredibil! Uite de ce trebuie sa inmoi in apa nucile si semintele inainte de a le manca!

Incredibil! Uite de ce trebuie sa inmoi in apa nucile si semintele inainte de a le manca!
Incredibil! Uite de ce trebuie sa inmoi in apa nucile si semintele inainte de a le manca!

Nucile si semintele in general sunt extrem de bogate in grasimi si proteine, functii date de natura pentru a se asigura ca vor germina in crestere activa si vor avea toate hrana de care au nevoie.

 

Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor si semintelor, astfel enzimele din nuci si seminte vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei).
In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de digerat si asimilat, adica se produce
o diminuare a muncii pe care trebuie sa o depuna organele noastre digestive.
Mai exista un alt avantaj destul de important al procesului de inmuiere si germinare si anume: cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte. Conform Dr. Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele si enzimele cresc cu 300% pana la 1200%, daca trec prin procesul de inmuiere sau germinare.
Daca nucile sau semintele pe care intentionati sa le consumati sunt de culoare maro( de exemplu migdale,nuci,alune), datorita continutului ridicat de inhibitori ai enzimei, trebuie inmuiate in apa cateva ore bune inainte sa le consumati pentru a avea o cat mai buna digestie.
Nucile albe (nuci de macadamia, semintele de pin, semintele de canepa, etc.) necesita un timp foarte scurt de inmuiere sau chiar nu trebuie deloc inmuiate, deoarece cantitatea de inhibitori ai enzimei din ele este neglijabila.
Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor si semintelor, astfel enzimele din nuci si seminte vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei). 

In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de

digerat si asimilat, adica se produce o diminuare a muncii pe care trebuie sa o depuna organele noastre digestive. 

Mai exista un alt avantaj destul de important al procesului de inmuiere si germinare si anume: cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte. Conform Dr. Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele si enzimele cresc cu 300% pana la 1200%, daca trec prin procesul de inmuiere sau germinare. 


Daca nucile sau semintele pe care intentionati sa le consumati sunt de culoare maro( de exemplu migdale,nuci,alune), datorita continutului ridicat de inhibitori ai enzimei, trebuie inmuiate in apa cateva ore bune inainte sa le consumati pentru a avea o cat mai buna digestie. 

Nucile albe (nuci de macadamia, semintele de pin, semintele de canepa, etc.) necesita un timp foarte scurt de inmuiere sau chiar nu trebuie deloc inmuiate, deoarece cantitatea de inhibitori ai enzimei din ele este neglijabila.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies