Incredibil! Uite de ce trebuie sa inmoi in apa nucile si semintele inainte de a le manca!

Incredibil! Uite de ce trebuie sa inmoi in apa nucile si semintele inainte de a le manca!

Nucile si semintele in general sunt extrem de bogate in grasimi si proteine, functii date de natura pentru a se asigura ca vor germina in crestere activa si vor avea toate hrana de care au nevoie.

 

Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor si semintelor, astfel enzimele din nuci si seminte vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei).
In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de digerat si asimilat, adica se produce o diminuare a muncii pe care trebuie sa o depuna organele noastre digestive.
Mai exista un alt avantaj destul de important al procesului de inmuiere si germinare si anume: cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte. Conform Dr. Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele si enzimele cresc cu 300% pana la 1200%, daca trec prin procesul de inmuiere sau germinare.
Daca nucile sau semintele pe care intentionati sa le consumati sunt de culoare maro( de exemplu migdale,nuci,alune), datorita continutului ridicat de inhibitori ai enzimei, trebuie inmuiate in apa cateva ore bune inainte sa le consumati pentru a avea o cat mai buna digestie.
Nucile albe (nuci de macadamia, semintele de pin, semintele de canepa, etc.) necesita un timp foarte scurt de inmuiere sau chiar nu trebuie deloc inmuiate, deoarece cantitatea de inhibitori ai enzimei din ele este neglijabila.
Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor si semintelor, astfel enzimele din nuci si seminte vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei). 

In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de

digerat si asimilat, adica se produce o diminuare a muncii pe care trebuie sa o depuna organele noastre digestive. 

Mai exista un alt avantaj destul de important al procesului de inmuiere si germinare si anume: cresterea dramatica a continutului de nutrienti disponibili din nuci si seminte. Conform Dr. Gabriel Cousens, proteinele, mineralele, vitaminele si enzimele cresc cu 300% pana la 1200%, daca trec prin procesul de inmuiere sau germinare. 

Daca nucile sau semintele pe care intentionati sa le consumati sunt de culoare maro( de exemplu migdale,nuci,alune), datorita continutului ridicat de inhibitori ai enzimei, trebuie inmuiate in apa cateva ore bune inainte sa le consumati pentru a avea o cat mai buna digestie. 

Nucile albe (nuci de macadamia, semintele de pin, semintele de canepa, etc.) necesita un timp foarte scurt de inmuiere sau chiar nu trebuie deloc inmuiate, deoarece cantitatea de inhibitori ai enzimei din ele este neglijabila.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte