Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului

Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului
Incursiune memorabilă prin istoria și legendele Muscelului

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”

Sâmbătă, de la ora 15:00, călătorim, prin intermediul ”ROventura” la Câmpulung, vechiul scaun al Țării Românești și pornim, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, într-o incursiune magică prin istoria și legendele Muscelului, de la Jidova la Câmpulung, unde ne vom bucura de frumusețea pură a acestor meleaguri.

Muzeul Câmpulungului, cu a sa colecție etnografică impresionantă, e un reper ce merită vizitat odată ce ajungi aici, unde însuși Negru Vodă a descălecat.

Clădirea cu ziduri groase den un metru, ridicată în stil gotic și neoromânesc, e amenajată astăzi într-o ordine firească, menită să te ajute să descoperi, pe rând, toate comorile Câmpulungului. 

Nelipsit va fi si popasul către o destinație care ne va oferi o demonstrație de bun gust dar și o lecție de gust bun, unde ne vom bucura de bunătățile bucătăriei muscelene.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Continuăm apoi descoperirea plaiurilor muscelene cu un popas la Jidova și o lecție de istorie pe nedrept de puțin cunoscută. Aici ai ocazia să călătorești în timp vreo două milenii și să afli istoria a ceea ce a fost principala fortificație a Imperiului Roman de la granița cu Dacia liberă. Jidova avea cel mai important rol militar dintre cele 17 castre romane ce străjuiau granița de pe linia Oltului, situl fiind mană cerească pentru arheologi.

Plaiurile muscelene, dar și localnicii acestor locuri ne vor transforma călătoria aceasta într-una de neuitat, așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Credit foto: BLC Media



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies