Carnea de pui nu se alege oricum de pe rafturile magazinelor, cu toții știm acest lucru. De multe ori, aceasta conține hormoni de creștere, iar pentru a fi siguri că savurăm produsul corect și 100% natural este necesar să urmăm anumiți pași foarte simpli.
Pentru faptul că se poate prepara simplu și rapid, într-o multitudine de varietăți, carnea de pui reprezintă un preparat de bază în bucătăriile gospodinelor. Înainte de condimentare, este important să o curățăm foarte bine, asta pentru a scăpa de toxinele și hormonii de creștere.
Citeste si: Pune praf de copt în cuptorul cu microunde. Trucul simplu care te va ajuta să scapi rapid de murdărie
Cum să îndepărtezi hormonii și toxinele din carnea de pui
Înainte de toate, carnea de pui se pune la fiert. Substanțele aflate, de regulă, în aceasta se vor ridica la suprafața apei, astfel că se pot elimina utilizând un spumar sau un șervețel. Abia după primul proces prin care trece va putea fi preparată cu alte condimente, după fiecare caz.
O altă soluție folosită de gospodine este aceea de a pune carnea la marinat într-un litru de apă, câteva linguri de sare și seama de la o lămâie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Trucul pe care mai puține persoane îl știu este cel cu apa carbogazoasă.
Citeste si: Trucul eficient cu ulei care te va scăpa de mirosul neplăcut din casă. Cum se folosește
Trucuri pentru a recunoaște carnea de pui proaspătă
Primul lucru pe care ar trebui să îl ai în evidență atunci când te afli în fața raftului cu preparate din pui este, fără doar și poate, culoarea acestuia.
O bucată de carne de pui proaspătă și de calitate va avea întotdeauna culoarea alb-gălbui. Dacă nu o identifici astfel și are un miros neplăcut, renunță și îndreaptă-te către alt produs.
Un truc foarte eficient pe care îl folosesc gospodinele chiar în momentul în care se află la cumpărături este testul cu degetul.
Apasă ușor pe carnea din ambalaj, iar dacă observi că aceasta revine la forma inițială într-un timp foarte scurt, poți fi sigură că este proaspătă.
Puiul proaspăt trebuie să aibă pielea opacă și fără pete! În cazul în care îți dorești să cumperi un pui întreg, atunci trebuie neapărat să ții cont de forma acestuia. Un pui sănătos și proaspăt are forma alungită și pieptul rotunjit.
Ambalajul este, de asemenea, foarte important! Pentru început, trebuie să te uiți cu atenție la cum este depozitat puiul. În cazul în care ambalajul este perforat, rupt sau deteriorat în orice fel, renunță la achiziție. Tot pe ambalaj trebuie să fie lipită, neapărat, eticheta. Pe acestea trebuie să apară detalii despre termenul de valabilitate, condițiile în care a fost depozitată carnea, informații despre producător și cantitatea netă.