Aceasta reteta de indiene cu frica are vanilie si un gust incredibil de bun!
Ingrediente:
Pentru capacele:
7 linguri de faina
7 oua
2 linguri ulei
7 linguri de zahar
Pentru crema:
3 linguri zahar
500 ml smantana pentru frisca
1 plic intaritor de frisca (optional)
Pentru insiropat:
putina esenta de vanilie
2 linguri zahar
Pentru glazura:
50 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata
Mod de preparare:
Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare.
Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma. Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.
Lasam 4-5 minute la 180 grade Celsius. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.
Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie. Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.
Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.
Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.
Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.
Sursa
Ingrediente:
Pentru capacele:
7 linguri de faina
7 oua
2 linguri ulei
7 linguri de zahar
Pentru crema:
3 linguri zahar
500 ml smantana pentru frisca
1 plic intaritor de frisca
(optional)
Pentru insiropat: putina esenta de vanilie
150 ml apa
2 linguri zahar
Pentru glazura: 50 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata
Mod de preparare: Pentru inceput mixam galbenusurile cu zahar pana ce acesta se topeste apoi batem albusurile spuma adaugan foarte putina sare. Adaugam la amestecul de galbenusuri treptat uleiul, faina si albusurile batute spuma.
Amestecam peste cap cu grija sa nu se lase compozitia si apoi cu o lingura punem gramajoare de aluat intr-o tava tapetata cu faina. Atentie, sa le puneti la distanta pentru ca cresc la copt.Lasam 4-5 minute la 180 grade Celsius. Scoatem tava, o lasam putin sa se raceasca apoi scoatem capacelele pe un platou.
Pentru sirop punem apa la fiert cu zaharul, lasam sa dea cateva clocote si apoi adaugam esenta de vanilie.
Smantana pentru frisca o batem bine impreuna cu zaharul si eventual pliculetul de intaritor.
Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana pentru frisca, adaugam ciocolata rupta bucatele si apoi amestecam mereu la foc mic pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca putin.
Asamblam prajiturile; un capacel de pandispan, insiropam, frisca, celalalt capacel si deasupra punem glazura cu o lingurita.
Se pot servi imediat dar ar fi bine sa le lasati la rece 1 ora.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro