Indicii ca ai putea fi o persoana foarte sensibila! Te regasesti?

Indicii ca ai putea fi o persoana foarte sensibila! Te regasesti?
Indicii ca ai putea fi o persoana foarte sensibila! Te regasesti?

Simti ca ai tendinta sa reflectezi mai mult asupra lucrurilor? Iti faci griji despre ceea ce cred alte persoane despre tine? Preferi mediile mai linistite, mai putin haotice?

Daca toate lucrurile de mai sus sunt adevarate, ai toate sansele sa fii foarte sensibila. Aceasta trasatura de personalitate este relativ comuna, intalnita la una din cinci persoane. Cu toate acestea, cei sensibili sunt considerati o "minoritate" in societate.

Insa acesta nu este neaparat un lucru rau. De fapt, persoanele foarte sensibile au multe caracteristici pozitive. Iata despre ce este vorba:

1. Au sentimente mai profunde

Una dintre caracteristicile de baza ale persoanelor foarte sensibile este ca pot experimenta sentimente mult mai profunde decat cei din jur.

Proceseaza lucrururile la un alt nivel, sunt foarte intuitive si cerceteaza mult pana gasesc un raspuns.

2. Sunt mai reactive emotional

Persoanele foarte sensibile vor reactiona mai mult intr-o situatie. De exemplu, vor simti mai multa empatie si se vor ingrijora mai mult pentru problemele unui prieten.

3. Sunt obisnuite sa auda "Nu lua lucrurile prea personal" si "De ce esti asa sensibila?"

In functie de cultura, sensibilitatea poate fi perceputa ca o calitate sau o trasatura negativa, spune Ted Zeff, autor al "The Highly Sensitive Person's Survival Guide".

In urma unor cercetari, omul de stiinta a descoperit ca personale din Thailanda sau India nu primesc aproape deloc astfel de intrebari, in timp ce cele din America de Nord sunt frecvent intrebate aceste lucruri.

4. Prefera sa faca sport singure

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Persoanele foarte sensibile au tendinta sa evite sporturile in echipa, acolo unde toata lumea le urmareste miscarile.

In studiul realizat de Zedd, aproape toti cei intervievati au preferat sporturile individuale, precum mersul pe bicicleta, alergatul sau mersul pe jos.

5. Iau mai greu o decizie

Astfel de persoane sunt mai atente la subtilitati si la detalii, fapt care face o decizie si mai greu de luat. Chiar daca nu exista o decizie "buna" sau "rea", persoanele sensibile analizeaza toate posibilitatile.

6.

Se supara cand fac alegeri gresite

Stii sentimentul pe care il ai atunci cand realizezi ca nu ai facut cea mai buna alegere? Pentru persoanele sensibile, aceasta emotie este amplificata, pentru ca reactivitatea lor emotionala este mai mare.

7. Sunt orientate catre detalii

Persoanele sensibile sunt primele care vor observa detaliile din camera, pantofii noi pe care ii porti sau schimbarileclimatice.

8. Nu toate persoanele sensibile sunt introvertite

De fapt, in jur de 30% dintre cei sensibili sunt persoane extrovertite, in special cele care care au crescut in orase mai mici, in care au interactionat cu mai multi oameni.

9. Lucreaza bine in echipa

Pentru ca persoanele foarte sensibile gandesc totul in detaliu, sunt membri valorosi in orice echipa de lucru.

Cu toate acestea, nu este recomandat ca ele sa ia decizia finala intr-un proiect.

10. Sunetele enervante sunt si mai enervante pentru ele

Este greu de spus ca cineva poate prefera sunetele enervante, inse cei sensibili le resimt si mai mult, mergand pana la sentimente de haos.

Te regasesti in cele de mai sus?

Sursa: Huffington Post



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies