Noile studii leaga indulcitorii artificiali de riscul crescut al aparitiei diabetului.
Studiul publicat in revista "Nature" arata ca un consum mediu de zaharina, aspartam sau sucraloza altereaza compozitia bacteriilor din intestine. Acest lucru poate duce la intoleranta la glucoza si implicit la cresterea nivelului de zahar din sange.
Acest aspect este strans legat de aparitia diabetului de tip 2.
Indulcitorii pe care ii gasim in bauturile carbogazoase light si sucurile fara zahar pot duce la obezitate, spun cercetatorii.
Acestia sunt de parere ca este mai indicat sa folosim o cantitate mica de zahar pentru a ne indulci cafeaua sau ceaiul de dimineata decat sa ne bazam pe indulcitorii artificiali.
Cand vine vorba de prevenirea diabetului, acestia recomanda sa inlocuim indulcitorii artificiali si sa incercam sa consmum cat mai putine dulciuri.
Studiul publicat in revista "Nature" arata ca un consum mediu de zaharina, aspartam sau sucraloza altereaza compozitia bacteriilor din intestine.
Acest lucru poate duce la intoleranta la glucoza si implicit la cresterea nivelului de zahar din sange.
Acest aspect este strans legat de aparitia diabetului de tip 2.
Indulcitorii pe care ii gasim in bauturile carbogazoase light si sucurile fara zahar pot duce la obezitate, spun cercetatorii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Acestia sunt de parere ca este mai indicat sa folosim o cantitate mica de zahar pentru a ne indulci cafeaua sau ceaiul de dimineata
decat sa ne bazam pe indulcitorii artificiali.
Cand vine vorba de prevenirea diabetului, acestia recomanda sa inlocuim indulcitorii artificiali si sa incercam sa consumam cat mai putine dulciuri.
Sursa www.prevention.com