Aceasta reteta de inghetata de ciocolata este foarte simpla si se face din ingrediente simple.
Ingrediente:
2 galbenusuri,
2 linguri zahar,
1 lingurita cacao,
3 linguri lapte,
100 ml smantana lichida.
Mod de preparare:
Incepem mai intai prin a amesteca galbenusurile, laptele si zaharul cu cacao.
Galbenusurile sunt un emulsificator foarte bun, evitand formarea cristalelor de gheata. In plus, dau compozitiei o textura cremoasa.
Cu o spatula din lemn sau chiar cu un mixer de bucatarie, la viteza mica, amestecam ingredientele de mai sus pana cand amestecul se va ingrosa usor. In cazul in care amestecati cu spatula aveti nevoie de 8-10 minute.
Smantana lichida se amesteca cu mixerul pana cand va creste in volum. O adaugam apoi amestecului de ou, zahar si cacao, amestecand usor, obtinand o compozitie pufoasa. La final, turnam compozitia in formele dorite si le dam la rece pentru 4-5 ore.
Cereale cu scortisoara, cuburi de fructe proaspete sau fulgi de ciocolata sunt doar cateva din optiunile pe care le puteti alege pentru a imbogati gustul acestei inghetate.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro