Pentru că tot este sezonul, iar canicula ne dă bătai de cap, îți propunem o rețetă de desert răcoritor, înghețată de cireșe. Este ideală pentru zilele călduroase de vară și o poți face acasă cu ingrediente naturale din propria bucătărie.
Inghețată de cireșe ingrediente:
400 g de cireșe fără sâmburi
500 ml frişcă lichidă
4 linguri cu zahăr pudră
2 pliculeţe cu zahăr vanilat
1 – 2 linguri suc de lămâie
ciocolată neagră topită în frişcă sau frișcă (pentru decor)
Citeste si: Prajitura "Revelionica", gata in 15 minute, fara coacere! Trebuie sa o incerci!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: 4 retete simple de prajituri pentru weekend- Sunt gata imediat, din ingrediente ieftine
Citeste si: Eclere fara COACERE- reteta perfecta pentru aceasta vara!
Mod de preparare:
1. Curață cireșele de sâmburi, apoi trebuie să faci un piure de cireșe cu ajutorul unui blender, după care bate frișca spumă împreună cu zaharul pudră și zaharul vanilat.
2. Se amestecă totul ușor cu o spatulă. Crema obținută se pune într-un vas și se bagă la congelator.
3. După 30-40 de minute, când a început să înghețe, se scoate recipientul de la congelator și se mixează pentru a nu se forma ace de gheață. Această procedură se repetă la interval de 30-40 de minute, cel puțin de trei ori.
4. La final când înghețata este gata se servește cu ciocolata topită.