Înghețată de vanilie. Un deliciu în zilele călduroase!

retete pentru desert

Înghețată de vanilie

Înghețata de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de înghețată de vanilie.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă înghețată de vanilie, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Înghețată de vanilie

Rețeta delicioasă de  înghețată de vanilie, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Înghețată de vanilie  este de 20 minute

Timp de preparare – 20 minute

Timp total – 40 minute

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de  Înghețată de vanilie  este pentru 4 persoane

Citește și: Ce trebuie să pui în făină pentru a obține cele mai gustoase șnițele

Ingrediente –  Înghețată de vanilie

  • 300 ml frișcă naturală 
  • 300 ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos (după gust)
  • O jumătate de păstaie de vanilie

Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă!

retete de gustare
Înghețată de vanilie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Înghețată de vanilie

  1. În primul și-n primul rând, se începe cu baza din ouă, motiv pentru care, odată ce le-am bătut bine, peste acestea vom adăuga și 150 de grame de zahăr, pe care îl vom încorpora cât mai bine cu putință în amestecul de ouă format.
  2. Păstaia de vanilie se taie în două, pe lung și imediat apoi este nevoie să se scoată și semințele. Separat, laptele se pune într-un vas și se adaugă peste semințele și păstaia tăiată. Se fierbe.
  3. În acest timp, gălbenușurile se bat foarte bine cu zahărul până formează o spumă. Abia apoi incorporăm și laptele fiert, adăugat treptat, la viteză mică a mixerului.
  4. Crema obținută se pune la fiert, până se îngroașă un pic, mai apoi se așază bolul peste o oală cu puțină apă.
    Se amestecă cu un tel, până se formează crema dorită, iar după răcire se mută în frigider.
  5. Odată scoasă din frigider, crema se mai bate o dată cu mixerul. Odată ce am terminat cu pregătirea cremei, separat trebuie să batem și frișca naturală, pe care o vom adăuga, odată formată, în bolul în care se află crema de ouă. Se adaugă treptat cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.
  6. În continuare, se omogenizează ouăle cu frișcă, pentru a se obține compoziția de înghețată care se pune la congelator.
  7. De menționat este și faptul că, dacă aveți un aparat de făcut înghețată, se începe procedeul de înghețare cu ajutorul aparatului, în caz contrar, compoziția se pune într-o cutie de plastic cu capac și se pune la congelator. Atenție însă! Este nevoie să se amestece în ea, la interval de 30 de minute până îngheață de tot.

reteta inghetata ca la bunica
Înghețată de vanilie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de  Înghețată de vanilie

  • Dacă vei folosi semințe de vanilie, în loc de esență de vanilie, gustul va fi unul mult mai autentic. Nu vei avea nevoie decât de un vârf de cuțit cu care vei scoate semințele, odată ce ai tăiat păstaia de vanilie pe lungime.
  • În schimb, dacă totuși preferi să folosești o esență de vanilie sau nu ai la îndemână o păstaie de vanilie, trebuie să nu exagerezi cu aroma. Astfel încât, o linguriță sau două, ar trebui să fie suficient.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

inghetata de casa fara ou
Înghețată de vanilie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de Cheesecake cu zmeură si afine, combinația perfectă pentru un desert deosebit. Deliciu cremos și fructat într-un singur tort!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Gogoși mici din brânză, acoperite cu zahăr pudră. Te va surprinde gustul!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies