Înghețata de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de înghețată de vanilie.
Rețetă de Înghețată de vanilie
Rețeta delicioasă de înghețată de vanilie, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Înghețată de vanilie este de 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Înghețată de vanilie este pentru 4 persoane
Citește și: Ce trebuie să pui în făină pentru a obține cele mai gustoase șnițele
Ingrediente – Înghețată de vanilie
- 300 ml frișcă naturală
- 300 ml lapte
- 5 gălbenușuri
- 150 g zahăr tos (după gust)
- O jumătate de păstaie de vanilie
Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - Înghețată de vanilie
- În primul și-n primul rând, se începe cu baza din ouă, motiv pentru care, odată ce le-am bătut bine, peste acestea vom adăuga și 150 de grame de zahăr, pe care îl vom încorpora cât mai bine cu putință în amestecul de ouă format.
- Păstaia de vanilie se taie în două, pe lung și imediat apoi este nevoie să se scoată și semințele. Separat, laptele se pune într-un vas și se adaugă peste semințele și păstaia tăiată. Se fierbe.
- În acest timp, gălbenușurile se bat foarte bine cu zahărul până formează o spumă. Abia apoi incorporăm și laptele fiert, adăugat treptat, la viteză mică a mixerului.
- Crema obținută se pune la fiert, până se îngroașă un pic, mai apoi se așază bolul peste o oală cu puțină apă.
- Odată scoasă din frigider, crema se mai bate o dată cu mixerul. Odată ce am terminat cu pregătirea cremei, separat trebuie să batem și frișca naturală, pe care o vom adăuga, odată formată, în bolul în care se află crema de ouă. Se adaugă treptat cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.
- În continuare, se omogenizează ouăle cu frișcă, pentru a se obține compoziția de înghețată care se pune la congelator.
- De menționat este și faptul că, dacă aveți un aparat de făcut înghețată, se începe procedeul de înghețare cu ajutorul aparatului, în caz contrar, compoziția se pune într-o cutie de plastic cu capac și se pune la congelator. Atenție însă! Este nevoie să se amestece în ea, la interval de 30 de minute până îngheață de tot.
Sfaturi pentru rețeta de Înghețată de vanilie
- Dacă vei folosi semințe de vanilie, în loc de esență de vanilie, gustul va fi unul mult mai autentic. Nu vei avea nevoie decât de un vârf de cuțit cu care vei scoate semințele, odată ce ai tăiat păstaia de vanilie pe lungime.
- În schimb, dacă totuși preferi să folosești o esență de vanilie sau nu ai la îndemână o păstaie de vanilie, trebuie să nu exagerezi cu aroma. Astfel încât, o linguriță sau două, ar trebui să fie suficient.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.