Înghețata de zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Înghețată de zmeură.
Rețetă de Înghețată de zmeură
Rețeta delicioasă de Înghețată de zmeură, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Înghețată de zmeură este de 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Musaca cu vinete și cartofi. O rețetă potrivită pentru perioada de post!
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Înghețată de zmeură este pentru 4 persoane
Ingrediente – Înghețată de zmeură
- 500 ml de frișcă lichidă
- 2 căni de lapte
- 6 căni de zmeură proaspătă sau congelată
- 2 căni de zahăr granulat
- 2 linguri de zeamă de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- Înghețată de zmeură
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de înghețată de zmeură, este să începeți să pregătiți piureul de zmeură. Așadar, pentru început, vom avea nevoie de un blender automat, in care vom adăuga în totalitate de zmeură precizată la ingrediente, o vom transforma într-un smoothie, iar ulterior toată compoziția se va pune într-o sită specială, pentru a-l strecura cât mai bine cu putință astfel încât să îndepărtăm sâmburii
- Imediat apoi, vom pune piureul de zmeură înapoi în blender și vom adăuga peste acestea și zeama de lămâie, continuând să amestecăm, tot cu ajutorul blender-ului, iar apoi conținutul se va lăsa deoparte.
- Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga frișcă lichidă, laptele dar și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când toate acestea se vor încorpora exact așa cum trebuie. În continuare, tot aici vom adăuga și piureul de zmeură pe care le-am dat prin strecurătoare, și vom continua amestecam pana în momentul în care toate ingredientele sunt încorporate complet.
- După acest pas, vom pune toată compoziția în caserole, și le vom introduce în congelator pentru a se întări, exact ca o înghețată cremoasă și aerată pe care ne-o dorim. După acest pas, vom scoate înghețata cu câteva minute înainte de a o savura, pentru că rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.