Ingrediente nutritive care ajuta la cresterea parului

Ingrediente nutritive care ajuta la cresterea parului
Ingrediente nutritive care ajuta la cresterea parului

Un par sanatos poate fi influentat de produsele cosmetice pe care le folosesti zilnic insa, mai importanta este alimentatia ta.

Ingrediente nutritive care ajuta la cresterea parului. Un par sanatos poate fi influentat de produsele cosmetice pe care le folosesti zilnic insa, mai importanta este alimentatia ta. Frumusetea vine, inainte de orice, din interior. Asa ca ai grija cu ce iti hranesti corpul. Daca vrei sa ai un par cat mai stralucitor, iata ce ar trebui sa incluzi in dieta ta:

Proteine

Parul tau este compus din proteina denumita keratina.

Aceasta este mai departe formata dintr-un amestec unic de aminoacizi precum cisteina, prolina si glicina. Ca sa iti asiguri necesarul de aminoacizi, incearca sa consume mai multa carne de pasare, carne slaba si peste, dar si mazare, linte, ovaz si fasole. Ai putea inclusiv sa incerci suplimente cu protein, precum cele cu collagen. Colagenul protejeaza sanatatea scalpului.

Ingrediente nutritive care ajuta la cresterea parului
Ingrediente nutritive care ajuta la cresterea parului[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vitamina B

Vitamin B inseamna in esenta ei biotina si niacin. Aceste elemente sustin cresterea parului, stimuland producerea energiei celulare si impiedicand formarea radicalilor liberi. Biotina poate sprijini productia de keratina. Poti creste aportul in corp al acestui element consumand carnne, in special peste, organe, oua, seminte, nuci si unele legume de genul spanac, broccoli, cartofi dulci.

Vitamina D

Vitamina D este o vitamina liposolubila necesara pentru aparitia si sustinerea cresterii foliculilor de par.

Persoanele care au un nivel redus de vitamin D au un par mai putin sanatos. Deficitul poate avea impact asupra sanatatii parului. Ca supliment natural de vitamina D poti incerca alimente precum ciupercile, somonul, macroul, uleiul de ficat de cod, sardine si oua. Poti oricand opta si pentru suplimente nutritive care sa contina vitamin D. Te vei bucura astfel de o podoaba capilara mult mai sanatoasa si mai stralucitoare si vei fi invidiata pentru parul tau superb.
In plus, daca ai grija la alimentatia ta si iti sustii frumusetea din interior, parul tau va creste mult mai repede decat in mod normal.

Citeste si: CITEȘTE: 6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies