Când vine vorba de preparatele tradiționale, ciorbele se află în vârful topului. Însă, pentru a ieși o ciorbă gustoasă, putem evita câteva ingrediente care nu au ce căuta în preparat.
Majoritatea gospodinelor cunosc acest secret, însă e bine de știut, pentru a nu face greșeli. Iată care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă!
Care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă
Salata
Orice legumă poate fi pusă în ciorbă, dar dacă nu se face una foarte delicată, ar fi de evitat, de exemplu, salata.
Păstârnacul
Pentru alte persoane, păstârnacul își face apariția în această categorie de ingrediente care nu au ce să caute în ciorbă.
Citește și: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat
Citește și: Când trebuie adăugat usturoiul în preparate
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sfecla roșie
Alții sunt de părere că, spre exemplu, sfecla roșie ar fi singura legumă pe care nu ar folosi-o sub nicio formă într-o ciorbă normală, iar în rest, toate sunt binevenite. Sfecla roșie este principala legumă din „Borscht”, o supă ucraineană clasică.
Leușteanul
Alte recomandări spun că leușteanul ar fi de preferat să nu ajungă în ciorbă, sau supe.
Nu este recomandat, din cauza conținutului mare de quercetină.Sarea
Un alt ingredient care nu are ce să caute în ciorbă, este sarea. Deși este plăcută mâncarea mai sărată, când vine vorba de ciorbă, bucătarii spun că nu ar fi de preferat. Mai multă aromă de legume este egală cu o ciorbă mai delicioasă.
Citește și: Rețeta care te ajută să slăbești 5 kg pe săptămână. Consumă acest aliment și vei da jos kilogramele nedorite
Citește și: Ingredientul secret care face varza călită să fie extrem de delicioasă
Rețetă simplă de supă de legume
Ingrediente
500 de grame de o legumă la alegere (sparanghel, broccoli, dovlecel, dovleac, morcovi etc.) deja curățată
250 de grame de cartofi
O ceapă mică sau o jumătate de ceapă medie, sau câteva cepe de șalotă, sau o bucată de praz, sau o ceapă verde, sau un cățel de usturoi, orice…
Apă, sau bulion de legume, sau bulion de carne.
Puțină grăsime (ulei, untură, pancetta, slănină strecurată…)
Sare și piper după gust.
Mod de preparare
1. Tăiați ceapa sau orice folosiți, destul de subțire. Dacă ați ales o ceapă verde, rezervați partea verde. Tăiați în cubulețe mici leguma principală, dar și cartoful. Mai apoi, turnați într-o oală o lingură de grăsime de gătit, sau o bucată de bacon pe care ați tăiat-o fin.
După, încălziți oala și topiți grăsimea.2. În pasul următor se adaugă ceapa și legumele, pentru a le pune la rumenit până se înmoaie. Acum adăugați cartoful și lichidul. Mai apoi, adăugați sare și puțin piper. Dacă folosiți un bulion, el poate fi deja sărat.
3. Dacă folosiți doar apă, folosiți o jumătate de cub de bulion, de carne sau de legume.
4. Fierbeți la foc mic, până când totul se înmoaie. Mai apoi, puteți folosi un blender pentru a transforma supa într-o cremă, sau un piure pentru a o lăsa puțin mai granulată. Apoi, mai fierbeți încă 5-10 minute și verificați dacă este sărată.
5. Serviți fierbinte cu pâine alături, sau adăugați paste sau orez și fierbeți-le până când sunt al dente, sau puteți fierbe orezul sau pastele într-o oală, și adăugați-le odată făcute.
Citește și: Ingredientul secret care se pune în ardeii umpluți pentru a nu se întări
Citește și: În cât timp fierbe gulia. Care este secretul gospodinelor?