Ingredientele care nu își au locul în ciorbă. Multe gospodine fac o mare greșeală

Ingredientele care nu își au locul în ciorbă. Multe gospodine fac o mare greșeală
Ingredientele care nu își au locul în ciorbă. Multe gospodine fac o mare greșeală

Când vine vorba de preparatele tradiționale, ciorbele se află în vârful topului. Însă, pentru a ieși o ciorbă gustoasă, putem evita câteva ingrediente care nu au ce căuta în preparat.

Majoritatea gospodinelor cunosc acest secret, însă e bine de știut, pentru a nu face greșeli. Iată care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă!

Care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă

Salata

Orice legumă poate fi pusă în ciorbă, dar dacă nu se face una foarte delicată, ar fi de evitat, de exemplu, salata.

Unele legume au o aromă destul de puternică, așa că este posibil să fie plăcută și folosită, dar cu moderație.

Păstârnacul

Pentru alte persoane, păstârnacul își face apariția în această categorie de ingrediente care nu au ce să caute în ciorbă.

Citește și: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat

Ingredientele care nu își au locul în ciorbă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când trebuie adăugat usturoiul în preparate

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sfecla roșie

Alții sunt de părere că, spre exemplu, sfecla roșie ar fi singura legumă pe care nu ar folosi-o sub nicio formă într-o ciorbă normală, iar în rest, toate sunt binevenite. Sfecla roșie este principala legumă din „Borscht”, o supă ucraineană clasică.

Leușteanul

Alte recomandări spun că leușteanul ar fi de preferat să nu ajungă în ciorbă, sau supe.

Nu este recomandat, din cauza conținutului mare de quercetină.

Sarea

Un alt ingredient care nu are ce să caute în ciorbă, este sarea. Deși este plăcută mâncarea mai sărată, când vine vorba de ciorbă, bucătarii spun că nu ar fi de preferat. Mai multă aromă de legume este egală cu o ciorbă mai delicioasă.

Citește și: Rețeta care te ajută să slăbești 5 kg pe săptămână. Consumă acest aliment și vei da jos kilogramele nedorite

Ingredientele care nu își au locul în ciorbă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ingredientul secret care face varza călită să fie extrem de delicioasă

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Rețetă simplă de supă de legume

Ingrediente

500 de grame de o legumă la alegere (sparanghel, broccoli, dovlecel, dovleac, morcovi etc.) deja curățată
250 de grame de cartofi
O ceapă mică sau o jumătate de ceapă medie, sau câteva cepe de șalotă, sau o bucată de praz, sau o ceapă verde, sau un cățel de usturoi, orice…
Apă, sau bulion de legume, sau bulion de carne.


Puțină grăsime (ulei, untură, pancetta, slănină strecurată…)
Sare și piper după gust.

Mod de preparare

1. Tăiați ceapa sau orice folosiți, destul de subțire. Dacă ați ales o ceapă verde, rezervați partea verde. Tăiați în cubulețe mici leguma principală, dar și cartoful. Mai apoi, turnați într-o oală o lingură de grăsime de gătit, sau o bucată de bacon pe care ați tăiat-o fin.

După, încălziți oala și topiți grăsimea.
2. În pasul următor se adaugă ceapa și legumele, pentru a le pune la rumenit până se înmoaie. Acum adăugați cartoful și lichidul. Mai apoi, adăugați sare și puțin piper. Dacă folosiți un bulion, el poate fi deja sărat.
3. Dacă folosiți doar apă, folosiți o jumătate de cub de bulion, de carne sau de legume.
4. Fierbeți la foc mic, până când totul se înmoaie. Mai apoi, puteți folosi un blender pentru a transforma supa într-o cremă, sau un piure pentru a o lăsa puțin mai granulată. Apoi, mai fierbeți încă 5-10 minute și verificați dacă este sărată.
5. Serviți fierbinte cu pâine alături, sau adăugați paste sau orez și fierbeți-le până când sunt al dente, sau puteți fierbe orezul sau pastele într-o oală, și adăugați-le odată făcute.

Citește și: Ingredientul secret care se pune în ardeii umpluți pentru a nu se întări

Ingredientele care nu își au locul în ciorbă[Sursa foto: freepik]

Citește și: În cât timp fierbe gulia. Care este secretul gospodinelor?



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Care sunt beneficiile murăturilor. ”Oțetul irită mucoasa stomacului, și poate determina diferite patologii.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies