Stii sa faci clatite, iti ies foarte bine, dar ti-ai dori sa fie un pic mai pufoase.
Iata ce ingrediente secrete poti adauga in aluat pentru o textura pe placul tau. Pune mai putin lapte si completeaza cu bere sau cidru, aluatul va fi mai usor si mai pufos.
1. Amestecati ouale cu faina. Spargeti intr- un castron 6 oua si bateti-le cu 6 g de sare fina si 50 g de zahar tos. Intr-un alt vas puneti 500 g de faina in forma de movila, apoi faceti in mijloc o adancitura in care adaugati ouale. Amestecati-le cu faina.
2. Incorporati treptat laptele. Adaugati 500 ml de lapte, pe masura ce faina il inghite, si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent.
3. Terminati aluatul. Incorporati 50 g de unt brun, caldut, apoi adaugati inca 500 ml de lapte. Cand aluatul este gata, strecurati- l printr-o strecuratoare fina si lasati- l sa se odihneasca macar 30 de minute la frigider.
4. Turnati aluatul in tigaie. Turnati un polonic mic de aluat de clatite intr- o tigaie unsa cu unt, calda, si cu o miscare de rotatie rapida repartizati uniform aluatul pe fundul tigaii, inainte sa se coaguleze. Cand s-a facut pe o parte, intoarceti clatita si prajiti si cealalta parte.
5. Suprapuneti clatitele. Asezati fiecare clatita noua peste precedenta, pe un platou pe care il acoperiti cu o farfurie. Astfel se racesc mai incet si umiditatea le mentine moi. De asemenea, puteti pune farfuria in sistemul bain-marie, ca sa ramana calde toate clatitele.
sursa: Scoala de bucatari MasterChef
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro