Iată cum poți pregăti cele mai bune sarmale. Care este ingredientul secret pe care nu trebuie să îl uiți niciodată.
Sarmalele reprezintă felul de mâncare preferat al multor români, fie că este vorba de sarmale în foi de viță sau de varză.
Fiecare gospodină are trucurile sale atunci când vine vorba despre pregătirea sarmalelor. Iată care este ingredientul secret care le va face super delicioase.
În România, cele mai cunoscute sunt sarmalele cu carne tocată de porc sau în combinație cu carnea tocată de vită. Alte familii preferă sarmalele din carne de pui ori de curcan. Rețetele sunt în mare parte asemănătoare, dar fiecare ar trebui să conțină un ingredient pentru a le oferi un gust extrem de bine.
Ei bine, de fiecare dată când pregătești sarmale, nu uita să adaugi în cratiță și o bucată de slănină. Aceasta poate fi înlocuită cu kaiser, cârnați, costiță sau ciolan afumat, după preferința fiecăruia.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ce truc folosesc gospodinele pentru chiftele. Care este ingredientul secret?
Printre rândurile de sarmale, adaugă din loc în loc câte o bucățică de slănină. Aceasta va face mai fragede sarmalele. Pe fundul cratiței, pentru un gust bun, se adaugă pe lângă slănină câteva rămurele de cimbru uscat, un strat de varză acră tocată și o ceapă tocată.
Citeste si: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală
150-200 de grame de cârnaţi afumați sau piept de porc afumat (sau orice afumătură) sunt suficiente pentru a da un gust desăvârșit sarmalelor.
Ce condimente se adaugă în sarmale
Pentru a pregăti cele mai bune sarmale, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. În primul rând, alege cu grijă foile de varză pe care le vei folosi. Varza nu trebuie să fie nici prea acră, dar nici prea sărată, așa că ai grijă să o speli bine înainte. După acest moment, folosește cu grijă condimentele potrivită pentru cel mai bun gust. Printre condimentele folosite la sarmale sunt ceapă, boia, piper, sare, mărar, cimbru, busuioc și coriandru.
După ce legumele (ceapă, morcov, ardei) s-au călit, se adaugă carnea și orezul, spălat și bine stors. Foile de varză murată sau de viță de vie se vor umple cu acest amestec.