Indiferent că este preparat cu fructe, cu ciocolată sau cereale integrale, toate pandișpanele sunt absolut delicioase. De culoare, aromă și trucuri este bine să ții cont, deoarece vor face diferența și vei obține cel mai delicios pandișpan. Așadar, nu trebuie să uiți să folosești acest ingredient secret!
Pandișpanul se spune că a apărut încă din perioada Renașterii, cel mai probabil în Spania, și este considerat a fi una dintre primele prăjituri apărute, pentru care nu se folosește drojdie. Dacă dorești să prepari un desert rapid și ușor alege pandișpanul, care este și unul dintre cele mai gustoase deserturi și se face cu ouă, lapte, zahăr și făină.
Citește și: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!
Citește și: Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie
Secretul pentru cel mai gustos pandișpan
Pentru a face cel mai delicios pandișpan nu uita de cele mai utile trucuri, și așa îți va ieși un desert de-a dreptul delicios. Unul dintre trucuri este să înlocuiești 1/4 din cantitatea necesară de făină cu amidon, iar dacă vrei un pandișpan mai aromat, poți adăuga în aluat coajă rasă de lămâie, extract de
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?
Trucuri geniale pentru un pandișpan de senzație
Pentru ca pandișpanul tău să crească bine, trebuie să cerni făina și să amesteci aluatul de sus în jo s, până se va face omogen.
Însă, nu amesteca aluatul prea mult timp, deoarece acesta nu se va ridica îndeajuns în timpul coacerii. Forma de copt se umple cu aluat doar pe jumătate, pentru că acesta va crește în timpul coacerii. Pandișpanul este necesar să fie copt în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de aproape 25 de minute, și nu se deschide ușa cuptorului deloc în primele 15 minute.Citește și: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră
Citește și: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!
Pandișpanul este un desert derivat din celebrul „pate genoise”, numit după orașul italian Genoa, un celebru desert inventat in anul 1700, de patiserul genovez Giovan Battisata Cabona. Acesta era în serviciul marchizului Domenico Pallavicini, și amândoi au ajuns în Spania, la curtea regelui Ferdinand.
Bucătarul italian a preparat pandișpanul cu ocazia unui banchet organizat la Madrid. Odată cu trecerea timpului, din rețeta originală a derivat o rețetă mai simplă care a devenit celebră cu numele de Pan di Spagna, iar cele două diferă doar prin modul de pregătire. Pate Genoise se gătește la cald, amestecând ingredientele la bain marie, iar aluatul pandișpanul se face la rece.