Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional
Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan

Indiferent că este preparat cu fructe, cu ciocolată sau cereale integrale, toate pandișpanele sunt absolut delicioase. De culoare, aromă și trucuri este bine să ții cont, deoarece vor face diferența și vei obține cel mai delicios pandișpan. Așadar, nu trebuie să uiți să folosești acest ingredient secret!

Pandișpanul se spune că a apărut încă din perioada Renașterii, cel mai probabil în Spania, și este considerat a fi una dintre primele prăjituri apărute, pentru care nu se folosește drojdie. Dacă dorești să prepari un desert rapid și ușor alege pandișpanul, care este și unul dintre cele mai gustoase deserturi și se face cu ouă, lapte, zahăr și făină.

Citește și: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

Secretul pentru cel mai gustos pandișpan

Pentru a face cel mai delicios pandișpan nu uita de cele mai utile trucuri, și așa îți va ieși un desert de-a dreptul delicios. Unul dintre trucuri este să  înlocuiești 1/4 din cantitatea necesară de făină cu amidon, iar dacă vrei un pandișpan mai aromat, poți adăuga în aluat coajă rasă de lămâie, extract de

vanilie sau nuci tocate. Ele se adaugă direct în făină, înainte de a face aluatul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Rețetă delicioasă de pandișpan cu vișine. Care este secretul pentru cel mai pufos pandișpan?

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Trucuri geniale pentru un pandișpan de senzație

Pentru ca pandișpanul tău să crească bine, trebuie să cerni făina și să amesteci aluatul de sus în jo s, până se va face omogen. Însă, nu amesteca aluatul prea mult timp, deoarece acesta nu se va ridica îndeajuns în timpul coacerii. Forma de copt se umple cu aluat doar pe jumătate, pentru că acesta va crește în timpul coacerii.

Pandișpanul este necesar să fie copt în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C, timp de aproape 25 de minute, și nu se deschide ușa cuptorului deloc în primele 15 minute.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

Pandișpanul este un desert derivat din celebrul „pate genoise”, numit după orașul italian Genoa, un celebru desert inventat in anul 1700, de patiserul genovez Giovan Battisata Cabona.

Acesta era în serviciul marchizului Domenico Pallavicini, și amândoi au ajuns în Spania, la curtea regelui Ferdinand. Bucătarul italian a preparat pandișpanul cu ocazia unui banchet organizat la Madrid. Odată cu trecerea timpului, din rețeta originală a derivat o rețetă mai simplă care a devenit celebră cu numele de Pan di Spagna, iar cele două diferă doar prin modul de pregătire. Pate Genoise se gătește la cald, amestecând ingredientele la bain marie, iar aluatul pandișpanul se face la rece.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies