Gemul de prune întins pe pâine sau pe biscuiți, adăugat în diferite prăjituri sau torturi, este un adevărat curcubeu pe cerul gurii de fiecare dată când este consumat. Pentru a afla secretul celui mai gustos gem de prune, citiți rândurile de mai jos!
Este vorba despre un singur ingredient care oferă un gust spectaculos, care se găsește oricând și oriunde în piață sau în supermarket, însă de care multe gospodine uită în momentul în care pregătesc gemul de prune.
Citeste si: Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură
Cum să prepari cel mai delicios gem de prune
Gemul de prune se află printre cele mai versatile tipuri de gem sau de dulceață. Aroma aparte îl face produsul perfect în numeroase rețete de prăjituri. Totodată, este gustarea perfectă cu care îți poți începe ziua, întins pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”
Citeste si: Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun
De foarte multe ori, gospodinele din țară folosesc doar prune și zahăr când îl prepară. Așadar, pentru un kilogram de gem de prune, vei avea nevoie de:
un kilogram de prune, nu foarte coapte
400 de grame de zahăr
Ingredientul
Mod de preparare
1. Primul pas este sterilizarea în mod corespunzător a borcanelor și capacelor. Mai apoi, ele se pun la fiert într-o oală suficient de mare timp de aproape jumătate de oră. După ce perioada se termină, se scot, se usucă bine și se așează cu gura în jos pe o cârpă din bumbac curată.
2. În pasul doi se spală și lămâia netratată.
3. După acest pas, prunele se spală și ele și se lasă la scurs. Când se vor usca complet, se elimină sâmburii, se taie în bucăți și se pun într-o oală împreună cu zahărul și sucul de lămâie. După proces, se amestecă bine cu o lingură de lemn.
4. După 20 de minute de stat pe foc, se poate reduce flacăra, și se adaugă coaja de lămâie, lăsată încă jumătate de oră. Gospodinele nu trebuie să uite să amestece în mod regulat, pentru a nu lăsa compoziția să se lipească de fundul vasului. În acest moment, gemul de prune ar trebui să fie gata.
Citeste si: Mâncarea de prune uscate: e numai bună pentru zilele de post
Citeste si: Cornuri de POST cu gem şi nucă, fragede şi pufoase- reţetă super simplă