Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune. Multe gospodine uită de el

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune. Multe gospodine uită de el

Gemul de prune întins pe pâine sau pe biscuiți, adăugat în diferite prăjituri sau torturi, este un adevărat curcubeu pe cerul gurii de fiecare dată când este consumat. Pentru a afla secretul celui mai gustos gem de prune, citiți rândurile de mai jos!

Este vorba despre un singur ingredient care oferă un gust spectaculos, care se găsește oricând și oriunde în piață sau în supermarket, însă de care multe gospodine uită în momentul în care pregătesc gemul de prune.

Citeste si: Totul despre prune, fructele vedetă ale toamnei. "Au un aport destul de mare de vitamine și minerale și un aport scăzut de calorii."

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune [Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Cum să prepari cel mai delicios gem de prune

Gemul de prune se află printre cele mai versatile tipuri de gem sau de dulceață. Aroma aparte îl face produsul perfect în numeroase rețete de prăjituri. Totodată, este gustarea perfectă cu care îți poți începe ziua, întins pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt. Secretul celui mai bun gem de prune nu are legătură cu modul în care se prepară, ci stă în unul dintre ingredientele folosite în proces. Însă, trebuie precizat că nu ai cum să obții un gem calitativ și care să reziste cât mai mult pe rafturile din cămara proprie dacă nu îl depozitezi în borcane sterilizare cum trebuie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune [Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun

De foarte multe ori, gospodinele din țară folosesc doar prune și zahăr când îl prepară. Așadar, pentru un kilogram de gem de prune, vei avea nevoie de:
un kilogram de prune, nu foarte coapte
400 de grame de zahăr
Ingredientul secret, cel care îi oferi o aromă de senzație, este lămâia – coaja de lămâie, de fapt. Pentru cantitățile de mai sus, este suficientă o singură lămâie. Așadar, se recomandă cumpărarea întotdeauna a  fructelor netratate.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Mod de preparare

1. Primul pas este sterilizarea în mod corespunzător a borcanelor și capacelor. Mai apoi, ele se pun la fiert într-o oală suficient de mare timp de aproape jumătate de oră. După ce perioada se termină, se scot, se usucă bine și se așează cu gura în jos pe o cârpă din bumbac curată.
2. În pasul doi se spală și lămâia netratată. Se utilizează un cuțit cu lama mică sau un instrument special, se curăță coaja, având grijă sporită în a nu tăia și stratul alb amar al citricelor. Mai apoi, coaja se pune deoparte. Zeama se stoarce și se trece prin sită, eliminând astfel semințele și pulpa.
3. După acest pas, prunele se spală și ele și se lasă la scurs. Când se vor usca complet, se elimină sâmburii, se taie în bucăți și se pun într-o oală împreună cu zahărul și sucul de lămâie. După proces, se amestecă bine cu o lingură de lemn.
4. După 20 de minute de stat pe foc, se poate reduce flacăra, și se adaugă coaja de lămâie, lăsată încă jumătate de oră. Gospodinele nu trebuie să uite să amestece în mod regulat, pentru a nu lăsa compoziția să se lipească de fundul vasului. În acest moment, gemul de prune ar trebui să fie gata.

Citeste si: Mâncarea de prune uscate: e numai bună pentru zilele de post

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune [Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cornuri de POST cu gem şi nucă, fragede şi pufoase- reţetă super simplă



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină