Prajiturile făcute în casă sunt de obicei mai bune decat cele pe care le poți cumppra dintr-un magazin, deoarece de obicei au un ingredient diferit care le face să aibă un gust mai bun. Acest ingredient este important, așa că trebuie să vă asigurați că îl utilizați atunci când faceți fursecuri.
Pentru a face fursecuri moi și delicioase, trebuie să folosiți doar câteva ingrediente simple. Unul dintre aceste ingrediente este esențial și face toată diferența în rețetă.
Citește și: Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!
Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la fursecuri de casă fragede
Untul este folosit pentru a face multe alte rețete să aibă un gust mai bun.
Ingrediente
-300 g făina,
-200 g unt gras moale
-100 g zahăr,
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- un ou,
-esență vanilie,
- coaja unei lămâi,
-un praf sare.
Pe lângă aceste ingrediente prezentate mai sus, îți trebuie și gem pentru servit, în funcție de preferințe.
Mod de preparare
Pentru început, untul se va bate cu zahărul, sarea și esența de vanilie, iar apoi se adaugă oul și făina și se amestecă până în momentul în care s-au încorporat foarte bine.
Apoi se va pune făină pe blatul de lucru și se va întinde aluatul obținut. Se decupează fursecurile cu forma la care vă doriți să ajungeți, de preferat ceva mai mică. Apoi, opțional, puteți decupa pe centru jumătate din fursecuri cu o formă și mai mică, pentru a lăsa locul în care se va vedea gemul.
Pentru a face aceste fursecuri, luați puțin aluat și îl modelați cu forma dorită pe o foaie de copt. Apoi, dați fursecurile la cuptorul încins si le coaceți cam 7-8 minute, pana încep sa se rumenească puțin. Când sunt gata, scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească. Apoi, puneți dulceața preferată pe marginea tuturor fursecurilor și acoperiți cu prăjiturile care au fost decupate în centru.
La final, presară zahărul pudră pe fursecuri și tot ce îți mai rămâne de făcut este să le savurezi. După ce ați urmat toți pașii de mai sus, desertul este gata și îl puteți servi împreună cu familia și cei dragi. Poftă bună!