Îngrijire completă din cap până în picioare la tine acasă

Îngrijire completă din cap până în picioare la tine acasă
Îngrijire completă din cap până în picioare la tine acasă

Pielea frumoasă, luminoasă și sănătoasă necesită o rutină de îngrijire specială.

Dacă urmezi, cel puțin în fiecare zi, anumite reguli în ceea ce privește îngrijirea pielii, te vei mândri cu ea în orice sezon al anului.

Vara, mai ales, este momentul în care multe dintre femei acordă o atenție specială rutinei de îngrijire a pielii, mai ales că piesele vestimentare pe care le poartă în sezonul estival lasă la vedere o mare parte din pielea corpului. Astfel, mai mult ca oricând ele apelează la tot felul de loțiuni speciale care le scot cele mai frumoase părți ale trupului în evidență.

De asemenea, pielea feței nu poate fi neglijată, ea necesitând îngrijire zilnică, tot timpul anului, mai ales dacă vrem să ținem la distanță ridurile și aspectul tern al tenului! Protecția solară pentru ten este obligatorie pentru toată perioada anului, dar mai ales în timpul verii, când soarele este prezent cel mai mult pe cer.

Îngrijirea feței

În ceea ce privește îngrijirea tenului, ține cont de faptul că pielea uscată nu are aceleași nevoi ca pielea grasă. În industria cosmetică, există produse special create pentru fiecare tip de piele. Mai mult de atât, anumite părți ale fetei au o piele mai subțire, mai fragilă și au nevoie de îngrijire specială – și ne referim aici la conturul ochilor și la buze. Pentru acestea trebuie să folosești creme speciale.

Înainte să aplici orice crema hidratantă, ai grijă ca tenul să fie curățat în mod corespunzător. Folosește un demachiant cu pH neutru și aplică-l cu ajutorul unui disc demachiant, cu mișcări delicate, pentru a evita agresarea tenului.

Exfolierea este și ea esențială pentru un ten curat și neted. E recomandat să exfoliezi tenul o dată sau de două ori pe săptămână pentru a purifica și netezi pielea.

Îngrijirea părului

Podoaba capilară are un rol foarte important în aspectul fizic al oricărei persoane. Îngrijirea părului se poate face atât la saloanele specializate, cât și acasă. Indiferent că mergi la salon lunar pentru a-ți tunde vârfurile sau pentru a te vopsi, chiar și în restul timpului trebuie să te ocupi tu însăți de părul tău.

Alegerea produselor pentru spălare, cât și cele pentru coafare sau fixare este importantă. La fel ca și tenul, podoaba capilară are nevoi care diferă de la persoană la persoană. Spre exemplu, părul uscat are nevoie de anumite produse de îngrijire, la fel și cel care se îngrașă mult mai des.

Produsele pentru îngrijirea părului se găsesc într-o multitudine de variante în comerț și sunt nisate în funcție de nevoile podoabei capilare. Astfel, există șampoane antimătreață, măști pentru hidratarea părului, spray-uri pentru fixare și strălucire, protecție termică sau uleiuri pentru netezire și vitaminizare. Iar acestea sunt doar câteva dintre exemple.

Spre exemplu, dacă ai un păr rebel, poți folosi un ulei cu argan care să iți netezească firele de păr și să le ofere un efect sănătos. Dacă ai părul uscat, cu siguranță că o mască ce conține uleiuri esențiale benefice pentru hidratarea firelor de păr ți se va potrivi de minune!

Dacă folosești placa de păr, ondulatorul sau peria rotativă, ai grijă să aplici înainte un spray pentru protecție termică, astfel părul tău nu va fi deteriorat.

Îngrijirea corpului

În ceea ce privește îngrijirea pielii corpului, este foarte important să începi de la a-ți menține pielea curată. Până să îți alegi cremele și loțiunile necesare pentru hidratare, este foarte important ce produse de spălare folosești. Evită cu orice preț gelurile de duș care îți usucă epiderma, pentru că în comerț vei găsi multe dintre acestea. Orientează-te după uleiuri de duș ce conțin ingrediente emoliente ce curăță pielea delicat și o lasă hidratată.

De asemenea, la baie sau la duș, nu uita să folosești scrub de corp pentru a exfolia celulele moarte de la suprafața pielii. Acesta este unul dintre produsele de îngrijire a corpului esențiale pentru ca pielea ta să aibă un aspect neted și luminos.

După ce ai folosit aceste produse de curățare, poți trece la creme, loțiuni și uleiuri hidratante. Indiferent de aromele pe care le preferi, îți recomandam să te uiți cu băgare de seamă la ingredientele conținute de aceste produse.

Cremele și loțiunile organice pentru corp, mâini sau picioare sunt printre cele mai adecvate. Acestea conțin uleiuri și extracte naturale din ingrediente precum aloe vera, argan, unt de shea, iasomie, lapte, proteine vegetale, migdale, portocale sau cocos. Toate aceste ingrediente sunt bogate în vitamine și minerale esențiale care contribuie la menținerea elasticității și hidratării pielii.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies