Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit

tratamente par
Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit

Uneori, părul nostru poate deveni destul de uscat. Însă știați ce remedii puteți utiliza chiar acasă, pentru a reveni la un păr mai sănătos?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre remediile pe care le puteți utiliza chiar acasă, pentru a scăpa de părul uscat și încrețit, la final având un păr mult mai moale, sănătos și lucios.

 

5 remedii grozave pentru părul uscat și încrețit

1. Mască de păr cu avocado

De mulți ani, această mască de păr este cea mai pură și naturală dintre toate produsele de casă pentru părul uscat și încrețit. Este extrem de simplu de amestecat și necesită doar un ou și un avocado copt. Aplicați avocado și oul pe părul umed după ce l-ați amestecat. Clătiți-l de câteva ori și lăsați-l să funcționeze timp de 20 de minute.

Folosește această mască de păr o dată pe săptămână dacă părul tău este uscat sau o dată pe lună dacă vrei să-ți menții părul sănătos. Când vine vorba de părul deteriorat, avocado este o soluție excelentă, deoarece este bogat în vitamine și acizi grași esențiali care restabilesc sănătatea părului și fac părul mai lucios.

Citește și: Soluția pentru piele fină și netedă pe tot corpul: ședințele de epilări definitive la salon

tratament par incretit
Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Ce nu trebuie să lipsească din geanta ta de plajă. Sfaturi pentru o zi relaxantă la malul mării

2. Mască de păr cu unt

O mască de păr cu unt este unul dintre cele mai bune tratamente de casă pentru părul încrețit și uscat.

Trebuie doar să luați o cantitate mică de unt și să o aplicați pe tot părul. Păstrați-l timp de aproximativ o jumătate de oră. Șamponează-ți părul după aceea ca de obicei sau până când untul se spală.

tratament par uscat
Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit[Sursa foto: freepik]

3. Tratament de condiționare a părului cu ulei de măsline

Uleiul de măsline revitalizează părul uscat, îl hrănește și îl hidratează în profunzime, printre numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Setea de păr uscat și fragil poate fi atenuată treptat folosind ulei de măsline pe păr.

O jumătate de cană de ulei de măsline trebuie încălzită pentru a o aplica pe părul tău. Înfășurați-vă părul într-un prosop și lăsați-l să acționeze timp de 45 de minute. După ce l-ai curățat, condiționat și clătit, părul tău va fi pregătit pentru un nou început de strălucire.

Încercați mai multe tipuri de uleiuri sau unturi pentru a găsi cel care funcționează cel mai bine pentru voi, deoarece uleiurile sunt de obicei excelente pentru restaurarea părului.

În plus față de uleiul de măsline, uleiul de argan, untul de shea și uleiul de cocos au fost foarte bune. Toate acestea au ajutat la îmbunătățirea texturii părului și la creșterea cantității de umiditate și strălucire.

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

tratament par peste noapte
Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit[Sursa foto: freepik]

4. Clătire cu oțet de cidru de mere

Unul dintre cele mai bune remedii de casă pentru părul uscat și încrețit este oțetul de mere. După spălare și condiționare, clătiți părul cu oțet de mere pentru a-l repara rapid. Acidul de oțet lasă părul neted și mătăsos și uniformizează părul. Deoarece acidul este atât de eficient în a face părul moale, multe produse de îngrijire a părului conțin acid într-o formă sau alta.

Metoda de aplicare a oțetului de mere pentru a trata părul încrețit și uscat: amestecă un litru de apa cu două linguri de oțet de mere. Adăugați această clătire după ce ați spălat părul ca de obicei.

Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit[Sursa foto: freepik]

5. Mască de păr hrănitoare pentru părul uscat și încrețit

Un amestec dintr-un ou și câteva linguri de șampon pentru copii este una dintre cele mai ușoare modalități de a vă hrăni părul și de a-l revitaliza. Aplicați această mască pe părul deteriorat și lăsați-o să acționeze timp de cincizeci de minute înainte de a spăla. Creșterea părului și producția de proteine, care este responsabilă pentru rezistența părului, vor fi crescute cu acest tratament simplu.

tratament par acasa
Îngrijire de acasă: 5 tratamente eficiente pentru părul uscat și încrețit[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Când să te tunzi în august 2024, în funcție de fazele lunii

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies