Ingrijire naturala de la A la… Lavanda! Cum ar trebui sa arate ritualul tau zilnic!

Ingrijire naturala de la A la… Lavanda! Cum ar trebui sa arate ritualul tau zilnic!
Ingrijire naturala de la A la… Lavanda! Cum ar trebui sa arate ritualul tau zilnic!

Numita si „aurul mov”, lavanda a fost descoperita acum mii de ani in tinuturi mediteraneene, insa nici pana in ziua de astazi proprietatile sale curative si de infrumusetare nu au fost date uitarii.

Folosita in trecut pentru a feri obiectele de imbracaminte de uzura timpului si pe post de parfum pentru zestrea depozitata in lada strabunicii, lavanda este astazi una din cele mai apreciate plante aromatice.

Cei care aleg un stil de viata sanatos si care doresc  o apropiere de natura, vor alege cosmetice care au la baza principii bio si chiar ecologice, pentru a sustine si mentine un trai simplu.

In Italia, se spune ca lavanda este cel mai frumos mirositor medicament, utilizat in tratarea insomniilor si tratarea starilor de anxietate. La nivel dermato-cosmetic lavanda vindeca infectiile (prin distrugerea bacteriilor si vindecarea accelerata a tesuturilor), imbunatateste textura pielii in cazul unui ten gras (reface pH-ul), contribuie in tratamentul acneei si reduce matreata (tinctura de lavanda functioneaza de minune la nivelul scalpului).

Bottega Verde aduce pe piata din Romania gama de produse cosmetice de ingrijire a corpului pentru femei avand la baza lavanda italiana, produsa pe principiile de respectare a mediului inconjurator si nu in ultimul rand de respectare a

sanatatii omului. Produsele Bottega Verde se diferentiaza prin calitate, producatorii optand a nu introduce in compozitia cosmeticelor metilparabeni, diethanolamine, ftilati, formaldehide, arome sintetice si parfumuri, petrolat, uleiuri minerale, siloxani, sulfati de sodiu, aluminiu, metale grele, talc, dioxid de titan, peroxid de benzoil, coloranti, pigmenti si alte substante nocive.

Va invitam la un exercitiu de imaginatie: inchideti ochii si ganditi-va cum v-ati petrece o dupa amiaza torida in Provence.

Simtiti aerul cald si inmiresmat, zumzetul albinelor si linistea campului.

Iata ritualul italienesc de ingrijire a corpului:

Pasul 1: Igienizarea mainilor cu Sapun lichid cu extract de lavanda italiana. Potrivit pentru toate tipurile de piele, sapunul este obtinut din plante naturale, avand ca note de varf bergamota, lavanda si frunze de edera.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pasul 2: Un dus racoritor in mijlocul zilei cu Gel de dus cu

extract de lavanda italiana care transforma baia in bucurie si relaxare, datorita spumei cremoase si parfumate, care curata delicat pielea. Formula cu extract de lavanda obtinuta din cultivarea organica a lavandei in muntii Apenini ai Italiei curata delicat pielea si o lasa moale, catifelata si placut parfumata.

Pasul 3: Mentine si pastreaza parfumul lavandei la intalnirea cu el aplicand Crema de corp cu extract de lavanda italiana si miere: o crema deosebita, potrivita pentru masaj, mangaie si rasfata pielea atat cu proprietatile ei cat si cu parfumul relaxant.

Formula sa hidratanta si emolienta este bogata in ingrediente active naturale, printre care extractul de lavanda din culturile din muntii Apenini, ulei de cocos, miere si ulei de Argan.

Pasul 4: ia cu tine in poseta crema de maini  cu extract de lavanda si miere pentru protectie si hranire si fa-l sa nu iti uite aroma proaspata. Este o crema bogata si gentila pentru maini, care le hraneste, le hidrateaza si le protejeaza de actiunea agresiva a factorilor externi.

De ce sa alegem cosmeticele naturale?

Perfectiunea a devenit o boala a societatii. In lupta pentru o imagine fara defecte, pentru cele mai multe like-uri si cele mai multe view-uri, ne intoxicam, de la interior la exterior si viceversa, cu preconceptii ale lumii exterioare despre definirea frumusetii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Gel

de dus cu arome de floare de bumbac, gel de curatare a tenului cu aroma de rodie astringenta, antiperspirant cu ultimele minerale descoperite de chimisti, crema hidratanta pentru zi, anticearcan-minune, iluminator, fond de ten cu microparticule captatoare de lumina, blush pentru counturing si efect -2 kg, toate acestea inseamna: metilparabeni, diethanolamine, ftilati, formaldehide, arome sintetice si parfumuri, petrolat, uleiuri minerale, siloxani, sulfati de sodiu, aluminiu, metale grele, talc, dioxid de titan, peroxid de benzoil, coloranti, pigmenti si lista poate continua intr-un mini ghid de substante nocive din cosmeticele pe care le folosim.

Ştiai ca diethalominele si sulfatii de sodiu din cremele obisnuite pot favoriza aparitia iritatiilor in jurul ochilor si chiar a alergiilor? Aceste substante chimice, precum o xibenzona din majoritatea cremelor, fie masti, lotiuni pentru expunerea la soare sau chiar creme pentru ten provoaca efecte fotogenotoxice, mai precis – modificarea structurii ADN? Iar utilizarea indelungata a antiperspirantelor care contin alcool si metale grele poate favoriza aparitia cancerului, a disfunctiilor aparatului respirator, a problemelor neurologice si chiar a sistemului imunitar.

Frumusetea este in tine. Descoper-o!

Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi in armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde". In dorinta de a implica activ si consumatori in grija manifestata pentru natura, BottegaVerde.ro s-a alaturat proiectului Padurea Copiilor, initiat de ViitorPlus si astfel invita utilizatorii sa sustina impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei.

Printr-o donatie de 5 sau 25 lei vei putea ajuta natura, investind in padurile Romaniei si vei primi din partea BottegaVerde.ro un magnet sau o sacosa personalizata cu mesajele motivationale din campania Frumusetea este in tine realizata in colaborare cu ilustratoarea Liliana Arnaut!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies