Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos

Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos
Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos

Află din rândurile următoare cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea părului la femei.

Sănătatea părului este esențială pentru orice femeie, părul fiind un simbol al feminității și al eleganței. Toată lumea trebuie să țină cont de metodele corespunzătoare de îngrijire ale podoabei capilare, indiferent dacă vorbim despre femei sau bărbați. Cu atât mai mult, în cazul femeilor care au părul vopsit, decolorat sau supus la diferite procese care presupune încălzirea acestuia la o temperatură ridicată, trebuie să acorde o atenție mai mare îngrijirii părului astfel încât să nu se deterioreze.

Află în continuarea articolului care sunt cele mai importante sfaturi de îngrijire a părului de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de un păr frumos, sănătos și strălucitor.

Sfaturi pentru îngrijirea părului la femei

Alege produsele potrivite tipului tău de păr

Citește și: Tendințe de coafuri pentru femeile de toate vârstele. Cele mai populare tunsori și culori în acest sezon

Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos
Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos[Sursa foto: pexels]

Așa cum pentru față alegi produse speciale pentru tipul tău de ten și pentru nevoile acestuia, este foarte important ca și pentru păr să alegi produsele potrivite pentru el. Astfel, dacă ai un scalp gras este foarte important să alegi un șampon potrivit, iar în cazul în care ai vreo afecțiune la nivelul scalpului, folosește neapărat un produs care să o trateze. De asemenea, în cazul în care ai un păr creț, nu uita că există produse speciale pentru îngrijirea părului creț.

Fiecare tip de păr are anumite nevoi pe care este foarte important să le acoperi prin intermediul produselor de îngrijire specializate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Folosește protecție

Este foarte important ca atunci când folosești diferite dispozitive cu căldură să aplici înainte o protecție termică. Astfel vei împiedica arderea și degradarea părului și nu te vei mai confrunta cu problema vârfurilor despicate.

De asemenea, în anotimpul cald este recomandat să folosești în fiecare zi protecție termică pentru păr deoarece razele soarelui îți deteriorează firul de păr, acesta pierzându-și treptat din strălucire.

Utilizați ulei sau balsam de păr

Citește și: De ce este indicat să înlocuiești balsamul cu berea

Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos
Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Pe lângă șampon, fiecare femei ar trebui să aibă un ulei sau un balsam de păr pe care să îl aplice la fiecare spălare.

Aceste produse asigură un nivel optim de hidratare a părului și împiedică uscarea acestuia. În cazul în care părul vostru este uscat, specialiștii în domeniu recomandă să folosiți ulei sau balsam chiar înainte de șamponare.

Alege aparatele potrivite pentru a-ți aranja părul

Pe lângă produsele de îngrijire ale părului, este foarte important să alegi cu mare grijă și aparatele care te ajută să-ți aranjezi părul.

Optează pentru un uscător de păr cu senzor de protecție, care poate să adapteze temperatura de uscare la tipul de păr, păstrând în același timp hidratarea naturală a firului de păr. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Spălați-vă părul corect

Pentru menținerea sănătății și vitalității părului este foarte important și procesul de spălare acestuia. Evitați să folosiți mișcări agresive care pot inflama scalpul. Recomandat este să masați ușor cu vârful degetelor scalpul și să vă spălați părul de două ori. Prima dată este pentru a spăla murdăria, iar a doua oară pentru a facilita absorbția substanțelor nutritive din șampon.

Cum să-ți menții sănătatea părului

Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos
Îngrijirea părului la femei. 5 sfaturi pentru un păr sănătos[Sursa foto: freepik]

Pentru că sănătatea pornește din interior, acest principiu se aplică și în cazul părului. Astfel, dacă vrei să beneficiezi de un aspect frumos și sănătos este foarte important să ai o alimentație sănătoasă și bogată în vitamine și nutrienți care să contribuie la întărirea firului de păr. Specialiștii în domeniu recomandă consumul de alimente bogate în acizi grași și Omega 3, care hrănesc părul de la rădăcină și mențin pielea scalpului sănătoasă.

De asemena, trebuie să ai grijă și la modul în care îți coafezi părul. Nu uita că o decolorare prea puternică a acestuia sau folosirea de vopsele care au numeroși compuși chimici cu siguranță vor deteriora firul de păr. Totodată, evită pe cât posibil să-ți prinzi părul în coadă deoarece purtatul părului într-o coadă foarte strânsă poate slăbi rădăcinile părului. Încearcă măcar noaptea să-i lași posibilitatea părului să respire, fie să-l prinzi într-o coafură lejeră sau poate chiar să-l lași desfăcut.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

3 tratamente pentru scalp care stimulează creșterea parului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies