Grijă și răsfăț în timpul sarcinii. Ghidul complet pentru îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Grijă și răsfăț în timpul sarcinii. Ghidul complet pentru îngrijirea pielii în timpul sarcinii
Îngrijirea pielii în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, graviduțele se confruntă cu o piele mult mai sensibilă și mai uscată. Află din rândurile de mai jos cum să îți îngrijești pielea în timpul sarcinii! Sfaturi de la experți în îngrijirea pielii și recomandări personalizate, acest ghid inspiră viitoarele mămici să se bucure de o experiență relaxantă și frumoasă, îngrijindu-și pielea cu atenție și delicatețe.

Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre îngrijirea pielii în timpul sarcinii.

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, pielea unei mămici va trece printr-o serie de schimbări fie hormonale, sau dictate de circulația sângelui și de efectele mecanice ale sarcinii. Iată care sunt acestea, și cum pot fi prevenite!

Petele pigmentare

Petele pigmentare, numite și melasmă, își fac apariția la nivelul feței. De obicei, ele se remit în mod spontan după naștere, însă pot rămâne și pe termen lung. Astfel, ele pot fi prevenite cu ajutorul unei foto protecții corespunzătoare.

“Pielea suferă modificări în timpul sarcinii din cauza variațiilor hormonale. Printre cele mai frecvente modificări care apar la majoritatea gravidelor sunt melasma, adică apariția de pete pigmentare la nivelul feței sau masca gravidică.

În foarte multe situații, ea se remite spontan după naștere, însă poate rămâne pe termen lung și o putem preveni prin foto protecție extrem de atentă ”, a spus specialista.

Citește și: Beneficiile kinetoterapiei în timpul sarcinii

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Vergeturile

De asemenea, vergeturile își vor face apariția în timpul sarcinii, deoarece viitoarele mămici iau destul de mult în greutate sau slăbesc extrem de rapid după naștere. Astfel, oricât de elastică este pielea, în momentul în care este întinsă dincolo de limitele sale, aceasta se va rupe.

“Vergeturile mai sunt o problemă care ne dă de furcă, cumva. Apar în special la persoanele care iau foarte mult în greutate în timpul sarcinii, sau care slăbesc foarte rapid odată ce au născut.

Oricât de elastică este pielea, dacă este întinsă dincolo de limitele ei fiziologice, practic, se va rupe”
, a precizat medicul dermatolog.

Sensibilitatea crescută a pielii

Femeile în perioada sarcinii au o piele mult mai sensibilă și uscată, iar din acest motiv pot apărea alergii mult mai frecvente decât în mod obișnuit. Astfel, pentru a preveni acest lucru este recomandată folosirea unor produse blânde, care să nu irite pielea.

“Graviduțele au piele mult mai sensibilă, pot apărea alergii mult mai frecvente decât la femeile care nu sunt însărcinate, astfel încât recomandăm folosirea de produse blânde care nu sunt iritante cu pielea, și care nu sunt agresive”, a mai menționat ea.

Citește și: 5 semne din bătrâni că ești însărcinată

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Alunițe

Totodată, alunițele graviduțelor se pot modifica sau chiar activa, fiind un lucru complet normal. Cu toate astea, dacă una dintre alunițe crește, își schimbă forma sau culoarea mult prea rapid este necesar un consult la medicul dermatolog.

“Alunițele gravidelor se pot modifica, se pot activa, este ceva normal în sarcină, însă, dacă o aluniță crește foarte rapid, își schimbă forma sau culoarea cu o viteză pe care o putem sesiza de la o lună la alta este important consultul dermatologic”,

a mai spus aceasta.

Consumul de apă în timpul sarcinii este extrem de important, deoarece volumul circulator total crește pentru că trebuie să-i asigure bebelușului toate substanțele nutritive. Pe lângă hidratarea propriu-zisă, este necesară și hidratarea pielii cu produse emoliente care să hidrateze corespunzător pielea și să prevină apariția vergeturilor. Sunt recomandate creme și produse din ingrediente naturale fără parfum, parabeni, alcool și ingrediente iritante. De asemenea, printre substanțele care trebuie evitate sub orice formă în timpul sarcinii se numără și hidrochinonă, retinolul, acidul salicilic în doză mare și podofilotoxină. Viitoarele mămici trebuie să doarmă mult, să facă mișcare, să aibă o alimentație echilibrată, să se hidrateze și să reia rutina de îngrijire a tenului și a corpului.

“Volumul circulator total oricum crește pentru că este necesar să asigure bebelușului toate substanțele nutritive, deci este important consumul de apă. Hidratarea pielii pe exterior și folosirea de produse emoliente mai grase care să țină pielea hidratantă în așa fel încât să scădem riscul de apariție al vergeturilor. (…) De asemenea, produsele anti-ageing pe bază de retinol este recomandat să le evităm. Nu hidrochinonă, nu retinol, nu acid salicilic în doză mare și, de asemenea, nu podofilotoxină pe care o folosim în momentul în care avem activări ale infecțiilor virale cu HPV, de exemplu.(...) Mămicile trebuie să încerce să doarmă cât pot de mult, să facă mișcare, să aibă o alimentație echilibrată, să se hidrateze în continuare și să reia rutina de îngrijire a tenului și a corpului”, a încheiat specialista.

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ecografiile în timpul sarcinii: Când este bine să le faci

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies