Ingrijirea pielii inainte de expunerea la soare

Ingrijirea pielii inainte de expunerea la soare

Soarele, clorul din piscina, vantul, nefolosirea produselor de protectie solara corespunzatoare pot accentua fenomenul de imbatranire a pielii, astfel ca pielea va fi mai ingrosata si plina de riduri la sfarsitul verii.

Vara, in special in perioadele caniculare, organismul este mult mai solicitat decat de obicei din punctul de vedere al reglarii termice, al expunerii la ultraviolete. Iar persoanele cu pielea sensibila sunt cele mai vulnerabile deoarece vasodilatatia agraveaza boli cum ar fi dermatita seboreica si acneea.

Pentru a preveni astfel de probleme,  indiferent de perioada anului, pielea trebuie hidratata si hranita corespunzator.  Iar unul dintre elementele ce nu trebuie sa lipseasca este apa, cel putin doi litri de apa zilnic. Totodata, trebuie sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete.  Un kilogram de portocale poate inlocui un litru de apa, de pilda, si atunci avem si un aport important de vitamina C, vitamina ce ajuta la refacerea fibrelor de colagen.  Nutritionistii recomanda si o alimentatie bogata cu suplimente vitaminice si de acizi grasi, care ajuta la refacerea umiditatii pielii si parului. De pilda, cea mai buna sursa de acizi grasi este pestele oceanic (somon, ton, hering etc.)

si se recomanda a se consuma de 2-3 ori pe saptamana.

Extern,  pe perioada expunerii la soare, in fiecare seara, pielea trebuie ingrijita cu produse cu actiune calmanta si hidratanta, atat fata cat si corpul. Imediat dupa dus este bine sa masam pielea cu o crema puternic hidratanta, recomanda specialistii in dermatologie.

Evitati peeling-urile chimice vara

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pe langa hidratare si hranire corespunzatoare necesare pielii, specialistii ne sfatuiesc si sa evitam anumite procedee ce sunt agresive pentru piele pe perioada verii. Astfel, vara nu se fac interventii de tipul peeling-urilor chimice, tratamentelor cu laser si se evita orice interventie chirurgicala la nivelul fetei  (indepartare alunite, pete).  Pentru toate acestea este de preferat anotimpul rece.
”In urma peeling-urilor si a expunerii la soare, exista riscul pigmentarii si a sensibilizarii pielii. Este bine sa se faca tratamente cosmetice de hidratare si de hranire in aplicare de seruri cu hialuron (fixeaza apa pana la 100%- n.r.)

si colagen, elastina, colostru (regenerator – n.red.), explica Dorina Heimann, specialist Environ.

Cum ne ingrijim pielea dupa expunerea la soare?

Pe perioada verii, mai ales in concediu, pielea este mai expusa la soare decat in mod normal si trebuie sa acordam mai multa atentie in special dupa baile de soare – la plaja, piscina, pe terase etc.

”Este foarte important sa fim atenti in alegerea produselor folosite.  In primul rand, trebuie observata reactia pielii dupa aplicarea produselor respective. Daca observam senzatii de disconfort, usturimi, prurit, alergii etc., este bine sa stopam imediat aplicarea produsului. Cel mai bine este sa se apeleze la un specialist care sa recomande produsul necesar in functie de tipul de piele si de problemele pe care le poate avea”, spune Dorina Heimann.

Articol oferit de Dorina Heimann.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat