Află din rândurile următoare cum trebuie să arate o rutină de îngrijire a tenului toamna.
Odată cu începutul toamnei, sezonul rece își face simțită prezența, iar de aceea pielea noastră poate să aibă de suferit.
În acest caz, trebuie să fim conștienți de schimbările care se produc în natură și să acționăm în consecință astfel încât tenul nostru să fie hidratat și revitalizat.
Pe de altă parte, toamna este perioada în care tenul nostru nu mai este atât de expus la razele puternice ale soarelui, iar acest lucru ne permite să introducem în rutina noastră de îngrijire produse pe bază de retinol sau să apelăm la tratamente dermato-cosmetice pe care nu le-am putea face în sezonul cald.
Astfel, există atât avantaje și dezavantaje, dar cel mai important este să învățăm să păstrăm un echilibru, iar tenul nostru să nu aibă de suferit în urma acestor schimbări de temperatură.
Hidratare intensivă
Citește și: Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!
După cum spuneam, toamna tenul nostru este mai predispus la deshidratare, iar de aceea are nevoie de o hidratare intensivă. Acest lucru se poate realiza atât cu ajutorul cremelor hidratante, care trebuie să fie adecvate tipului nostru de ten, dar și a serurilor și tratamentelor.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În acest caz, produsele cu acid hialuronic, niacinamide și ceramide sunt esențiale și nu trebuie să lipsească din rutina noastră de îngrijire. Mai mult decât atât, putem să apelăm și la produse care conțin vitamina C pentru un aspect luminos al pielii.
Protecție solară
Chiar dacă razele soarelui nu mai sunt atât de puternice, acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să folosim protecție solară. Este foarte important să înțelegem că trebuie să ne protejăm de razele UV ale soarelui, care există indiferent de anotimp și au capacitatea de a trece prin nori, având efecte nocive asupra tenului.
Astfel, dacă vrem să prevenim îmbătrânirea prematură a tenului și să nu ne confruntăm cu pete hiperpigmentare, atunci este esențial să aplicăm crema cu factor de protecție în fiecare dimineață și să o reaplicăm atunci când este nevoie.
Alimentație bogată în nutrienți
Citește și: Semne care indică lipsa unor vitamine și minerale din corp. Cum ne dăm seama de deficitul de vitamine?
Cu toții știm că ceea ce consumăm se vede la exterior, iar de aceea, pentru a avea o piele sănătoasă este foarte importantă să îi oferim organismului nostru alimente bogate în vitaminele și mineralele de care are nevoie.
În acest caz, consumul de alimente bogate în nutrienți este un pas esențial pe care trebuie să îl faci, indiferent de anotimp. Cu atât mai mult, în anotimpul rece, atunci când trecem către alimente mai grase, mai consistente, care să ne țină de cald, ar trebui să nu uităm că organismul nostru are în continuare nevoie de fructe și legume, iar cele de sezon sunt de-a dreptul sănătoase și foarte nutritive.
Consumul de apă
Dacă pe parcursul verii obișnuiam să bem o cantitate semnificativă de apă din cauza temperaturilor crescute de afară, ei bine, odată cu sfârșitul acesteia, atunci când vremea începe să se răcorească, avem tendința să înlocuim apa cu ceaiuri calde, cafea, ciocolată caldă și alte băuturi calde, care nu sunt hidratante. Astfel, un alt factor care poate duce la deshidratarea tenului în anotimpul rece este consumul redus de apă. În acest caz, este foarte important să păstrăm un echilibru între hidratarea exterioară și cea interioară și să nu neglijăm niciuna dintre aceste etape.
Utilizarea măștilor hidratante
Măștile hidratante sunt un aliat de nădejde atunci când ne confruntăm cu o piele uscată și deshidratată. De aceea, nu te sfii să le folosești cu încredere ori de câte ori este nevoie. Le poți aplica fie pentru o perioadă scurtă de timp, sau poți chiar să apelezi la măștile care se lasă să acționeze pe întreg parcursul nopții pentru un plus de hidratare.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.